Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsalasagne

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tee lasagne hieman toisin: keitä tomaattikastike aurinkokuivatuista tomaateista ja pyöräytä toiseksi kastikkeeksi maitorahkalla mehevöitetty kurpitsasose.

Ainekset

Kurpitsakastike

1 kg
Hokkaidokurpitsaa
1 l
Vettä
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
175 g
juustoraastetta
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 kpl
rouhittua mustapippuria

Nopea tomaattikastike

400 g
jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl
Vettä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 tl
Suolaa

Lisäksi

1 rkl
Rypsiöljyä
16 kpl
Täysjyvälasagnelevyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

1 kg
Hokkaidokurpitsaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
175 g
juustoraastetta
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 kpl
rouhittua mustapippuria
1 l
Vettä
2

Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.

1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
400 g
jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 tl
Suolaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 rkl
Rypsiöljyä
3

Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

16 kpl
Täysjyvälasagnelevyä
1 rkl
Rypsiöljyä

Vinkki: Kasaa lasagne valmiiksi vuokaan, säilytä jääkaapissa ja kypsennä seuraavana päivänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.8.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

766

3207

22,8 g

8,3 g

95,9 g

4,5 g

9,6 g

38,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,25 kpl rouhittua mustapippuria,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli