Poista fileistä ruodot ja nahka. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siika, sitruunanmehu, sokeri, suola ja pippuri kulhossa. Anna raakakypsyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Valuta tartarista tarvittaessa ylimääräinen neste. Sekoita ranskankerma ja ruohosipuli tartariin.
Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasilla ympyröitä ja paahda ne öljytilkassa paistinpannulla. Lusikoi tartar leipäpaloille. Koristele leivät valutetuilla kapriksilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
95
397
6,6 g
3,9 g
1,3 g
1,3 g
0,3 g
6,9 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
viipaletta makeaa tummaa limppua (esim, Maalahden limppu),
rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli