Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalatassut ja piparjuuri-perunamuusi

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Maukas ja monipuolinen kalaruoka ei vaadi paljon aikaa tai astioita. Kypsät ja raikkaasti maustetut kotimaiset kalapihvit valmistuvat pannulla muutamassa minuutissa. Tarjoa kalatassut piparjuurella maustetun perunamuusin ja raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset

220 g
(1 pkt) kalatassuja (Lime & sitruuna tai Curry & appelsiini)
1 tl
rypsiöljyä

Piparjuuri-perunamuusi

600 g
(1 ps) perunamuusia (pakaste)
2 dl
maitoa
1 rkl
voita tai margariinia
2 tl
piparjuuritahnaa

Sitruuna-jogurttikastike

1 kpl
sitruuna (luomu)
1
ruukku tilliä
2 dl
paksua jogurttia (turkkilainen tai kreikkalainen)
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese sitruuna. Raasta 2 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Hienonna tilli. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
sitruuna (luomu)
1
ruukku tilliä
2 dl
paksua jogurttia (turkkilainen tai kreikkalainen)
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
2

Valmista muusi maidon kanssa mikrossa pussin ohjeen mukaan. Sekoita rasva ja piparjuuri muusiin.

600 g
(1 ps) perunamuusia (pakaste)
2 dl
maitoa
1 rkl
voita tai margariinia
2 tl
piparjuuritahnaa
3

Kuumenna kalatassut öljyssä pannulla noin 3 minuuttia. Tarjoa kalatassut piparjuurimuusin ja sitruuna jogurttikastikkeen kanssa.

220 g
(1 pkt) kalatassuja (Lime & sitruuna tai Curry & appelsiini)
1 tl
rypsiöljyä
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.2.2023
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

720

3014

36,0 g

12,5 g

65,0 g

15,0 g

4,5 g

28,5 g

3,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli