Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 2 l).
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitruunakreemi taikinaan (säästä 1 rkl kreemiä kuorrutukseen).
Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteissa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku haaleana ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata mansikat kohmeiseksi mikrossa. Sulata rasva. Soseuta mansikat, rasva ja sitruunakreemi sauvasekoittimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota raidoiksi kakun pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.
Vinkki: Leivo kakku hyvissä ajoin ennen kuorruttamista, esimerkiksi edellisenä päivänä.
Vinkki: Donitsia muistuttava pyöreä muoto onnistuu parhaiten mahdollisimman sileäpintaisessa rengasvuoassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
265
1110
10,8 g
6,6 g
39,5 g
31,9 g
0,4 g
1,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
koristerakeita,
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli