Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Donitsikakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Donitsin muotoon leivotussa kakussa on mehevä vaniljainen ja lempeän sitruunainen murokakkupohja. Pinnalle levitetään ihana mansikkainen kuorrute.

Ainekset

175 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
200 g
(1 prk) sitruunakreemiä (säästä 1 rkl kuorrutukseen)

Kuorrute

30 g
(noin 3 pientä) pakastemansikoita (kotimaisia)
1 rkl
voita tai leivontamargariinia
1 rkl
sitruunakreemiä
3 dl
tomusokeria

Koristelu

20 g
valkosuklaa
koristerakeita

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 2 l).

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
2

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitruunakreemi taikinaan (säästä 1 rkl kreemiä kuorrutukseen).

175 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
200 g
(1 prk) sitruunakreemiä (säästä 1 rkl kuorrutukseen)
3

Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteissa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku haaleana ja anna jäähtyä.

4

Valmista kuorrute. Sulata mansikat kohmeiseksi mikrossa. Sulata rasva. Soseuta mansikat, rasva ja sitruunakreemi sauvasekoittimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.

30 g
(noin 3 pientä) pakastemansikoita (kotimaisia)
1 rkl
voita tai leivontamargariinia
1 rkl
sitruunakreemiä
3 dl
tomusokeria
5

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota raidoiksi kakun pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.

20 g
valkosuklaa
koristerakeita

Vinkki: Leivo kakku hyvissä ajoin ennen kuorruttamista, esimerkiksi edellisenä päivänä.

Vinkki: Donitsia muistuttava pyöreä muoto onnistuu parhaiten mahdollisimman sileäpintaisessa rengasvuoassa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.4.2024
|
Muokattu: 5.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

265

1110

10,8 g

6,6 g

39,5 g

31,9 g

0,4 g

1,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

koristerakeita,

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli