Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (koko noin 18 x 22 cm) leivinpaperilla.
Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa kattilaan ja sekoita haarukkavatkaimella, kunnes suklaa sulaa. Sekoita sokeri suklaaseokseen ja siirrä kattila pois hellalta. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Mittaa jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, sekoita puhtaalla haarukkavatkaimella. Lisää suklaaseos ja kaurajuoma, ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina vuokaan. Painele marjat taikinaan.
Paista brownieta uunin keskitasolla 25−30 minuuttia. Se saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.
Vinkki: Käytä maidotonta tummaa suklaata ja maidotonta margariinia, niin browniesta tulee vegaaninen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
339
1418
15,1 g
5,8 g
44,0 g
23,5 g
3,0 g
4,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli