Vuoraa noin 28 x 11 cm:n kokoinen vuoka voi- tai leivinpaperilla.
Lisää kerma, sokeri ja siirappi isoon laakeaan kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 127–130 astetta. Jos seoksen lämpötila nousee paljon korkeammaksi, seoksesta tulee vaikeasti muotoiltavaa.
Sekoita suola joukkoon ja kaada kinuski vuokaan. Ripottele hiutalesuola pinnalle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.
Leikkaa suolakinuski veitsellä noin 1/2 sentin levyisiksi tikuiksi. Kierrä kinuskitikkuja päistä eri suuntiin, jolloin ne menevät kierteelle ja venyvät pituutta. Leikkaa kierretyt suolakinuskikarkit haluamasi pituisiksi palasiksi. Pidä karkit irrallaan toisistaan ja siirrä mahdollisimman nopeasti jääkappiin, jotta muoto säilyy.
Vinkki: Käytä kinuskikarkkien valmistamisessa digitaalista lämpömittaria. Jos lämpötila jää alle 127 asteeseen, kinuski ei jähmety riittävästi. Jos lämpötila pääsee nousemaan 140-145 asteeseen, tuloksena on kovia karkkeja, joita ei saa muotoiltua.
Vinkki: Säilytä suolakinuskikarkit jääkaapissa, jossa ne säilyvät pari viikkoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
55
230
1,8 g
1,2 g
9,6 g
9,6 g
—
0,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli