Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sacherkakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Perinteinen wieniläinen sacherkakku on varma klassikko, joka kruunaa juhlan. Tuhdissa, suussa sulavassa kakussa on suklaata ja aprikoosihilloa. Tarjoa halutessasi lisäksi kermavaahtoa.

Ainekset

Pohja

200 g
Voita tai margariinia
200 g
Tummaa leivontasuklaata
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kidesokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa

Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Margariinia
Korppujauhoja

Kostutus

1 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa rommia

Täyte

300 g
(1 prk) aprikoosihilloa

Kuorrutus

200 g
Tummaa suklaata
2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Kuohukermaa

Koristeeksi

Suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa. Sulata ne kattilassa matalalla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele kuivat aineet vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi-suklaasula. Voitele ja jauhota pyöreä (n. 3 l) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

200 g
Tummaa leivontasuklaata
200 g
Voita tai margariinia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kidesokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Kanelia
Margariinia
Korppujauhoja
2

Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jos pinta saa väriä ja kakku on vielä sisältä raaka, peitä leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se.

3

Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Kostuta kakku veden ja rommin sekoituksella. Täytä kakku hillolla. Kuorrutusta varten paloittele suklaa ja sulata se kattilassa rasvan kanssa miedolla lämmöllä sekoitellen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Viimeistele suklaalla.

1 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa rommia
300 g
(1 prk) aprikoosihilloa
Suklaata

Kokeile myös sacherkakun makuiset mokkapalat:

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 10.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

388

1626

22,4 g

12,4 g

40,9 g

32,8 g

1,9 g

4,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kanelia,

0,5 tl Jauhettua neilikkaa,

Margariinia,

Korppujauhoja,

1 dl Vettä,

Suklaata.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli