Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa. Sulata ne kattilassa matalalla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele kuivat aineet vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi-suklaasula. Voitele ja jauhota pyöreä (n. 3 l) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jos pinta saa väriä ja kakku on vielä sisältä raaka, peitä leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se.
Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Kostuta kakku veden ja rommin sekoituksella. Täytä kakku hillolla. Kuorrutusta varten paloittele suklaa ja sulata se kattilassa rasvan kanssa miedolla lämmöllä sekoitellen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Viimeistele suklaalla.
Kokeile myös sacherkakun makuiset mokkapalat:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
388
1626
22,4 g
12,4 g
40,9 g
32,8 g
1,9 g
4,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 tl Kanelia,
0,5 tl Jauhettua neilikkaa,
Margariinia,
Korppujauhoja,
1 dl Vettä,
Suklaata.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli