Huuhtele ja kuori mango. Leikkaa pieniksi paloiksi ja poista siemen. Levitä palat leivinpaperille syvälle uunipellille.
Sulata rasva ja yhdistä se kerman kanssa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rasva-kermaseos vaahtoon ja siivilöi kuivat aineet joukkoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Levitä taikina mangopalojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Levitä marmeladi kakulle. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois liedeltä. Lisää suklaa ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Kaada kuorrute piirakan keskelle. Anna valua reunoja kohti ja levitä lastalla tasaiseksi. Koristele kookoshiutaleilla ja laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
Vinkki: Kokeile mangon tilalla aprikooseja (350 g).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
253
1061
13,5 g
8,0 g
28,7 g
19,1 g
1,5 g
3,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kookoshiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli