Sacher-mokkapalat | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sacher-mokkapalat

Sacher-mokkapalat

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Kun kaksi klassikkoleivonnaista yhdistyvät, syntyy jotain erityisen herkullista. Samettisen sileä ja suloisen mokkainen suklaakuorrute kätkee alleen sacherkakusta tutun aprikoosihillokerroksen. Leivonnaisen hedelmäinen yllätys ovat taikinaan piilotetut mangopalat.

Ainekset

pohja

450 g
mangoa
200 g
voita tai margariinia
1 dl
kuohukermaa
4 dl
vehnäjauho
1/2 dl
kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria

kuorrutus

300 g
(1 prk) aprikoosimarmeladia
200 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
1/2 dl
lämmintä kahvia
kookoshiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori mango. Leikkaa pieniksi paloiksi ja poista siemen. Levitä palat leivinpaperille syvälle uunipellille.

450 g
mangoa
2

Sulata rasva ja yhdistä se kerman kanssa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

200 g
voita tai margariinia
1 dl
kuohukermaa
4 dl
vehnäjauho
1 rkl
leivinjauhetta
1/2 dl
kaakaojauhetta (tummaa)
3

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rasva-kermaseos vaahtoon ja siivilöi kuivat aineet joukkoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Levitä taikina mangopalojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
4

Levitä marmeladi kakulle. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois liedeltä. Lisää suklaa ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Kaada kuorrute piirakan keskelle. Anna valua reunoja kohti ja levitä lastalla tasaiseksi. Koristele kookoshiutaleilla ja laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi.

kookoshiutaleita
1/2 dl
lämmintä kahvia
1 dl
kuohukermaa
200 g
tummaa suklaata
300 g
(1 prk) aprikoosimarmeladia

Vinkki: Kokeile mangon tilalla aprikooseja (350 g).

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 1.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

959

229

13,5 g

8,0 g

22,9 g

13,3 g

1,4 g

3,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g (1 prk) aprikoosimarmeladia,

kookoshiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli