Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvis-broilerinsiipipelti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda mausteiset wingsit ja rapeat kasvikset kätevästi yhdellä pellillä. Rikasta ruoka kikherneillä ja täydennä aromikkaalla sinihomejuustokastikkeella.

Ainekset

900 g
(1 pkt) broilerin siipiä
4 kpl
porkkanoita
1 kpl
paprika
2 kpl
sipuleita
380 g
(1 prk) kikherneitä
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Kastike

60 g
(½ pkt) sinihomejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita siivet pellin toiselle puolelle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

900 g
(1 pkt) broilerin siipiä
2

Kuori porkkanat ja leikkaa reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Huuhdo kikherneet siivilässä. Laita kasvikset ja kikherneet kulhoon. Kääntele öljy ja suola kasviksiin. Levitä seos siipien viereen pellille ja jatka kypsentämistä 25 minuuttia.

4 kpl
porkkanoita
1 kpl
paprika
2 kpl
sipuleita
380 g
(1 prk) kikherneitä
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
3

Murenna homejuusto ja sekoita se jogurttiin. Tarjoa kastike siipien ja kasvisten kanssa.

60 g
(½ pkt) sinihomejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia

Vinkki: Paahda kerralla enemmän kasviksia ja tee niistä seuraavaksi päiväksi keitto. Soseuta paahdetut kasvikset kasvisliemeen ja pehmennä keitto halutessasi kermalla. Murenna sinihomejuustoa keiton pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 8.12.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

908

3802

47,8 g

12,5 g

52,8 g

10,3 g

12,0 g

61,0 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli