Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mervi Savolainen, vuoropäällikkö, Food Lab, City-käytävä

Makukokemusten kartoittaja

Teksti:
Ralf Nyberg
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 21.3.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Ravintola Food Labin vuoropäällikkö Mervi Savolainen on aidosti kiinnostunut asiakkaiden palautteista.

"Maistuiko?" on aika usein esitetty kysymys monissa ravintoloissa. Siihen on helppo vastata, että kyllä maistui, mutta me emme päästä asiakkaitamme ihan niin helpolla. Haluamme tietää, mikä maistui erityisesti ja miksi.

Food Lab on ravintola, jossa kehitämme erilaisia ravintolakonsepteja. Nyt on meneillään Smoothdog Machine, joka yhdistää erilaiset hodarit ja smoothiet. Tarjoamme niin klassikoita, uudenlaisia versioita kuin vielä kokeilevampia tulevaisuuden makuja.

Asiakkaat ovat tärkeässä roolissa kehitystyössä. Ravintolan oven vieressä on vieraskirja, johon voi kirjoittaa erilaisia terveisiä tuotteista, palvelusta ja tunnelmasta. Päivän mittaan myös haastattelemme monia asiakkaita. Lisäksi meillä on VIP-kehittäjiä, jotka ovat itse ilmoittautuneet mukaan. He muodostavat noin 30 hengen joukon, joka on kiinnostunut tuotteista ja makumaailmojen kokeilusta.

Olen aina ollut kiinnostunut ruoanlaitosta, ja uravalinta ravintola-alalle oli selkeä. Teen tällä hetkellä lopputyötäni Leppävaaran Laurea-ammattikorkeakoulussa. Olen valinnut aiheeksi nimenomaan tuotekehittelyn. Se on varmaan syy, miksi minut pyydettiin mukaan Ison Omenan WokUpista, kun Food Lab käynnistyi.

Food Labin konseptit jatkavat elämäänsä HOK-Elannon tai S-ryhmän muissa ravintoloissa joko yksittäisten tuotteiden tai konseptin osien kautta. Hyvää palautetta on tullut esimerkiksi kasvishodareista, joita ei tätä ennen ole nähty listoillamme.

Jatkamme uuden luomista. Pääsiäisen jälkeen on luvassa jotain, joka taatusti sopii kesään. Sen enempää en uskalla tässä vaiheessa paljastaa."

Palstalla kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.

Lisää aiheesta