Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jarppi on kasvattanut partaansa marraskuusta asti. Nyt siihen on ruiskutettu vähän hiuslakkaa. HP laittoi kuvauksiin vahalla tukka takana, elämä edessä -lookin, ja Jarno muistuttaa, että ulkonäkö ei ole tälle porukalle tärkeintä. Jukka ei päässyt mukaan haastatteluun, sillä hän asuu Los Angelesissa.

Roosa nauhan suunnitelleet Duudsonit: "Näytämme paremmilta kuin nuorena"

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvausjärjestelyt:
Heidi Reponen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Tänä vuonna Roosa nauhan suunnittelivat Duudsonit. Miehet kertovat Yhteishyvän haastattelussa suhteestaan ulkonäköön.

Duudsonit, eli Jukka Hildén, 37, Jarno "Jarppi" Leppälä, 38, Hannu-Pekka "HP" Parviainen, 35, ja Jarno Laasala, 38, ovat yhtä mieltä siitä, että he näyttävät nyt paremmilta kuin parikymppisinä. Jokainen on löytänyt tyylinsä.

HP epäilee näyttäneensä nuorena urpolta, ja Jarno muistelee kauhulla Psycho Cowboys -lökäpöksyjään, joissa oli puolen metrin levyiset lahkeet.

"Vannoimme Jukan kanssa, että emme ikinä laita pillifarkkuja jalkaan. Ja tässä sitä ollaan, joka jätkällä pillit."

Jarppi paljastaa taika-aineensa.

"Nuorempana ajattelin, että en tarvitse mitään rasvoja. Nyt käytän silmänalus- ja kosteusvoiteita."

HP ei rasvaa muuta kuin tatuointejaan, joita onkin kaulasta alanpäin ilmeisesti koko kehossa.

"Kyllä alkaa naaman rasvaus kiinnostaa sinuakin, kun otsaan ilmestyy ensimmäinen tribaalikuvio", Jarppi nauraa.

"Nuorempana ajattelin, että en tarvitse mitään rasvoja. Nyt käytän silmänalus- ja kosteusvoiteita."

Miehet ovat pohjalaisia lapsuudenkavereita, joiden maine pähkähullujen stunttien tekijöinä alkoi kasvaa 17 vuotta sitten, kun he pääsivät ohjaamillaan jekkuvideoilla Moon Tv:lle. Suomen menestystä seurasi kansainvälinen kuuluisuus muun muassa Jackass 3D -elokuvan myötä. Välillä murtui luita, mutta se vain lisäsi nelikon myyttistä mainetta. HP tunnustaa, että nyt keho alkaa jo ilmoitella iästä kolotuksilla.

"Se on merkki siitä, että on elänyt elämää. Ikä tekee ihmiselle vain hyvää, 50 on uusi 30."

Kohti rakkautta

Julkisessa ammatissa ulkonäkö on tärkeä asia, vaikka sitä ei haluaisi korostaa. Kun tehdään Possen suoraa lähetystä, kameran eteen ei mennä kotiverkkareissa, sen Duudsonitkin tietävät.

"Totta kai ajan parran ja katson, että päällä on omantyyliset vaatteet", HP kuvailee suhdettaan ulkonäköön.

"Kun on tällainen kirveellä veistetty naama, ei voi kuin todeta, että eiköhän se "kauneus" kumpua ihmisen sisältä", toteaa Jarppi.

Ikä tekee ihmiselle vain hyvää, 50 on uusi 30.

Poijjaat eivät mielellään puhu ulkonäöstä, sillä sitä palvotaan jo aivan liikaa.

"Nuoret tytöt ja pojat oppivat, kuinka kaunis ja komea saa enemmän tykkäyksiä somessa. Sitä ajattelua emme halua tukea", Jarno kuittaa.

HP sanoo, että ihminen näyttää hyvältä, kun hän on sinut itsensä kanssa. Hän on opiskellut mindfullness-menetelmää ja kesken on Rakkauden tikapuut -kirja, joka on tehnyt häneen suuren vaikutuksen. Kirjassa kuvataan, miten ihminen kipuaa koko elämänsä ikään kuin tunteiden tikapuita ylöspäin. Alimmilta askelmilta löytyvät esimerkiksi pelko ja häpeä, jotka ihmisen täytyy tuntea, ennen kuin hän voi nousta ylöspäin kohti ymmärrystä ja rakkautta.

Kasvojenkohotus hymyllä

Kaikki komppaavat, että hymyilevä ihminen on kaunis. Duudsonien mukaan hyvän sisäisen energian ja sitä kautta hymyn löytää, kun haastaa itseään jatkuvasti. Tänä kesänä HP on toteuttanut lapsuudenunelmansa ja rakennuttanut skeittirampin takapihalleen. Jarno opetteli takaperin voltin, surffaamaan ja osti maastopyörän. Hän harrasti nuorempana kilpapyöräilyä.

"Kun skeittaan, mieli lepää, koska voin keskittyä siihen mitä teen", HP kuvailee.

"Vannoimme Jukan kanssa, että emme ikinä laita pillifarkkuja jalkaan. Ja tässä sitä ollaan, joka jätkällä pillit."

Duudsonit Activity Parkeissa aikuisenkin on helppoa heittäytyä haasteisiin. Jarppi kertoo, miten pellehyppykilpailuun aikuisia pitää melkein taluttaa, mutta kun heidät saa mukaan, ei hymyä tarvitse houkutella.

"Ensimmäisellä hypyllä irtoaa pieni hymy ja toisella hymy on jo korvissa."

Näin säteilet Duudsonien vinkeillä

1. Hymyile. Jos ei hymyilytä, tee jotain uskaliasta kuten trampoliinihyppyjä. Hymy tekee ihmisestä onnellisemman, vähentää stressiä ja ahdistusta. Kun hymyilet, hymyysi vastataan.

2. Halaa. Me emme kättele vaan halaamme, koska siitä tulee kiva fiilis. Vaikka halailu tuntuisi epämukavalta, se kannattaa, koska se opettaa kohtaamaan negatiivisia tunteita.

3. Opettele uusi juttu. Palauta mieleen nuoruuden rakas harrastus, lähde ruskaretkelle tai aloita kitaratunnit. Uuden opettelu pitää mielen virkeänä eikä ole iästä kiinni.

Lisää aiheesta