Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lounas kotitoimistolla - näin etätyöpäivien ateriat valmistuvat helpoiten

Niinä päivinä, kun työt hoituvat kotoa käsin, helpot ja nopeat etäpäivän lounaat ovat arvossaan. Katso helpot reseptit ja tee etätyöpäivän lounasruoat nopeasti wokissa tai helposti uunissa. Muista myös kätevät keitot ja ruokaisat lounassalaatit!

Lounastauko työpäivän lomassa pitää vireänä ja antaa virtaa, jolla jaksaa parhaimmillaan iltaan saakka. Monipuolinen lounas on tärkeä myös etätyöpäivänä, mutta miten ihmeessä puolen tunnin tauko riittää kokkaamiseen, syömiseen ja pieneen lepohetkeen? Etäpäivän ruokahuolto onnistuu valmistamalla lounas vähällä vaivalla nopeasti tai tekemällä ruoka valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kokosimme sinulle listan helppoja reseptejä ja hyviä vinkkejä, joiden avulla päihität näppärästi etäpäivien lounashaasteet.

Sekoita lounaaksi raikas ja ravitseva salaatti

Ruokaisa salaatti tekee hyvää kesken työpäivän! Kokoa helppo lounassalaatti valmiista salaattisekoituksesta ja etukäteen kypsennetystä kanasta tai valmiista savukalasta. Myös kasvikset voit paloitella etukäteen jääkaappiin odottamaan. Suosikkisalaattisi kastiketta kannattaa tehdä kerralla vaikka useammaksi päiväksi.

Tee vartissa valmis keittolounas

Vaikka pitkään haudutetut keitot ovat ihania, nopeakin soppa on herkkua! Käytä apuna pakasteita ja puolivalmisteita, niin lounaskeitot syntyvät käden käänteessä. Suikaloidut kasvikset kypsyvät muutamassa minuutissa ja erilaisille pyöryköille, käyttövalmiille pavuille, savulohelle ja katkaravuille riittää pikainen lämmitys keittoliemessä.

Valmista pikainen pasta

Pastaruoasta saa energiaa vähän rankempaankin työpäivään. Nopeat pastakastikkeet valmistuvat pannulla samassa ajassa kuin pasta kiehuu kattilassa. Aloita lounastauko laittamalla pastavesi kiehumaan ja valmistele pastan kypsyessä kastike. Vieläkin vikkelämmin ruoka valmistuu, kun käytät tuorepastaa, jonka kypsymisaika on vain pari minuuttia.

Kokkaa lounaaksi nopea wokki

Wokki on fiksu lounasruoka, sillä se syntyy nopeimmillaan muutamassa minuutissa - ja juuri niistä aineksista, joita kotona sattuu olemaan. Käytä valmiita wokkivihanneksia tai paloittele kasvikset illalla valmiiksi jääkaappiin, niin voit kipata ainekset pannuun heti, kun se on kuuma. Samaan aikaan voit kiehauttaa kattilassa nuudelit.

Hauduta helpot lounasruoat uunissa

Myös hitaasti haudutettavat uuniruoat ovat yllättävän vaivattomia lounasruokia. Voit ladata laatikon, padan tai kiusauksen ainekset aamulla uunivuokaan tai -pataan ja säätää uunin sammumaan, kun ruoka on valmis. Jos uunissasi ei ole ajastinta, laita kello hälyttämään, kun uuni pitää sammuttaa. Sen jälkeen ruoka voi vielä tekeytyä uunissa tai liedellä kannen alla.

Lisää ideoita nopeisiin ja helppoihin arkiruokiin: