Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikkaat ja ruokaisat – salaattireseptit joka nälkään

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 28.12.2015
|
Muokattu: 3.4.2024
Salaatti on ihanan monipuolinen ruoka: sen voi tarjota kevyenä alkuruokana, aterian lisukkeena, työvireen takaavana lounaana tai ruokaisana päivällisenä. Salaatit toimivat niin arjessa kuin juhlassa – mitä olisikaan vappu ilman perunasalaattia tai noutopöytä ilman runsaita salaattikulhoja! Katso reseptit klassikkosalaatteihin ja inspiroidu uusista ideoista.

Salaattien klassikot perunasalaatista caesariin

Perunasalaatti kuuluu melkein kaikkiin suomalaisiin juhliin: uuteenvuoteen, vappuun ja juhannukseen, piknikeistä ja grillikemuista puhumattakaan. Ei siis ihme, että siitä on kehitelty lukuisia eri versioita. Muita salaattiklassikoita ovat erilaiset pastasalaatit ja couscoussalaatit, kreikkalainen salaatti, sellerinen waldorfinsalaatti ja talven juhlien noutopöydistä tuttu sienisalaatti.

Ruokaisat salaatit lounaalle, illalliselle ja juhliin

Salaatista saat helposti monipuolisen ja täyttävän lounaan tai illallisen. Kana, lohi, tonnikala ja katkaravut ovat suosituimpia ruokaisten salaattien täytteitä, mutta kannattaa kokeilla myös pavuista, tofusta tai härkiksestä ruokaisuutta saavia salaatteja. Lämpimät salaatit, kuten uunijuuressalaatti, sopivat erityisen hyvin talven lounaille ja illallisille.

Juhliin voi valmistaa useamman ruokaisan salaatin tai kattaa ainekset erilleen, jolloin jokainen vieras voi koota salaattibaarista haluamansa annoksen. Juhlissa toimivat salaattien klassikot, mutta tarjolle kannattaa tehdä aina myös jokin uusi vaihtoehto. Inspiraatiota kannattaa hakea satokauden kasviksista. Esimerkiksi tuore viikuna ja granaattiomenan siemenet tuovat salaatteihin helposti juhlavuutta ja modernia otetta.

Helpot lisukesalaatit muutamasta eri kasviksesta

Koosta monipuolinen ateria ja lisää kasviksia lautaselle tekemällä helppo lisukesalaatti. Se voi olla nopea raastesalaatti, kauden kasviksia hyödyntävä vihersalaatti tai muutamasta eri kasviksesta koostettu raikas lisuke. Yhdistä tomaattia ja mozzarellaa tai vaikkapa appelsiinia ja sipulia. Kokeile uutta ja testaa kurkkusalaatti aasialaisittain.

Katso kaikki salaattireseptit ja -vinkit