Viikuna-sinihomejuustosalaatti ja balsamicosiirappi

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Makean mehukkaat tuoreet viikunat ja sinihomejuusto muodostavat täydellisen parin. Helppo balsamicosiirappi viimeistelee salaatin. Nopea ja juhlava salaatti maistuu esimerkiksi pihvin ja leivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplruukku salaattia (esim. pehtoorin)
220 g(1 rs) viikunoita (tuoreita)
250 g(1 rs) minitomaatteja
85 g(1/2 pkt) sinihomejuustoa
1/2 dlkurpitsansiemeniä

BALSAMICOSIIRAPPI

2 rklbalsamiviinietikkaa
2 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 rklsokeria
    2 rklbalsamiviinietikkaa
  2. 2

    Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Huuhtele ja lohko viikunat. Huuhtele ja puolita minitomaatit.

    MääräAinesosa
    220 g(1 rs) viikunoita (tuoreita)
    1 kplruukku salaattia (esim. pehtoorin)
    250 g(1 rs) minitomaatteja
  3. 3

    Murustele juusto. Paahda siemenet paistinpannulla ilman öljyä.

    MääräAinesosa
    85 g(1/2 pkt) sinihomejuustoa
    1/2 dlkurpitsansiemeniä
  4. 4

    Kokoa salaatin ainekset vadille. Viimeistele salaatti siirapilla juuri ennen tarjoamista tai tarjoa siirappi erikseen.

Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista siirappimaista balsamicokastiketta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 220 g (1 rs) viikunoita (tuoreita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä