Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viikuna-sinihomejuustosalaatti ja balsamicosiirappi

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Makean mehukkaat tuoreet viikunat ja sinihomejuusto muodostavat täydellisen parin. Helppo balsamicosiirappi viimeistelee salaatin. Nopea ja juhlava salaatti maistuu esimerkiksi pihvin ja leivän kanssa.

Ainekset

1 kpl
ruukku salaattia (esim. Pehtoorin)
220 g
(1 rs) viikunoita (tuoreita)
250 g
(1 rs) minitomaatteja
85 g
(1/2 pkt) sinihomejuustoa
1/2 dl
kurpitsansiemeniä

BALSAMICOSIIRAPPI

2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.

2 rkl
sokeria
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2

Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Huuhtele ja lohko viikunat. Huuhtele ja puolita minitomaatit.

220 g
(1 rs) viikunoita (tuoreita)
1 kpl
ruukku salaattia (esim. Pehtoorin)
250 g
(1 rs) minitomaatteja
3

Murustele juusto. Paahda siemenet paistinpannulla ilman öljyä.

85 g
(1/2 pkt) sinihomejuustoa
1/2 dl
kurpitsansiemeniä
4

Kokoa salaatin ainekset vadille. Viimeistele salaatti siirapilla juuri ennen tarjoamista tai tarjoa siirappi erikseen.

Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista siirappimaista balsamicokastiketta.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

162

679

10,5 g

4,5 g

9,3 g

8,8 g

1,5 g

6,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

220 g (1 rs) viikunoita (tuoreita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli