Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.
Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Huuhtele ja lohko viikunat. Huuhtele ja puolita minitomaatit.
Murustele juusto. Paahda siemenet paistinpannulla ilman öljyä.
Kokoa salaatin ainekset vadille. Viimeistele salaatti siirapilla juuri ennen tarjoamista tai tarjoa siirappi erikseen.
Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista siirappimaista balsamicokastiketta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
598
143
7,8 g
3,0 g
8,5 g
8,0 g
1,5 g
8,3 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
220 g (1 rs) viikunoita (tuoreita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli