Kanasalaatti

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kanasalaatti on nopeasti valmistuva kestosuosikki. Kokoa salaatti valmiiksi ja paista tai grillaa päälle broileria. Terveellinen salaatti saa ihanaa makua melonista, mintusta ja lime-hunajakastikkeesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
410 g(1 rs) broilerin fileeleikkeitä (miedosti suolattu)
1/2 rklrypsiöljyä
400 g(1/2) melonia
335 g(1 pkt) leipäjuustoa
3 kpltomaattia
1 kplruukku jääsalaattia
1/2 kplruukku minttua
1/2 dlauringonkukansiemeniä

Lime-hunajakastike

1 kpllime
1 rklrypsiöljyä
1 rklhunajaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Poista melonipalasta kuori ja siemenet. Kuutioi meloni ja leipäjuusto. Huuhtele ja lohko tomaatit. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Asettele salaatti, melonit, tomaatit ja leipäjuusto vadille.

    MääräAinesosa
    400 g(1/2) melonia
    335 g(1 pkt) leipäjuustoa
    3 kpltomaattia
    1 kplruukku jääsalaattia
  2. 2

    Purista limestä mehu. Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    1 rklhunajaa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Hienonna minttu.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku minttua
  4. 4

    Paista leikkeet pannulla öljyssä tai grillaa kypsiksi. Leikkaa suupaloiksi. Levitä lämpimät broileripalat salaatin päälle. Ripottele minttu ja auringonkukansiemenet pinnalle. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    410 g(1 rs) broilerin fileeleikkeitä (miedosti suolattu)
    1/2 dlauringonkukansiemeniä

Vinkki: Kokeile salaattiin sitruunamelissaa tai basilikaa mintun vaihtoehtona.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä