Kreikkalainen salaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kreikkalainen salaatti on raikas klassikkoruoka, joka toimii vuodesta toiseen. Kuivattu oregano ja raikkaat, rapeat kasvikset tekevät fetasalaatista aidosti kreikkalaisen.

Ainekset

3 kpl
tomaattia
1 kpl
kurkku
1 kpl
paprika
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
kalamataoliiveja
1 tl
oreganoa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

kastike

3/4 dl
oliiviöljyä
3 tl
punaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele tomaatit, kurkku ja paprika. Leikkaa ne suupaloiksi. Kuori sipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Valuta feta ja murenna se tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Valuta myös oliivit. Asettele vihannekset ja oliivit vadille tai lautasille. Mausta salaatti oreganolla ja pippurilla. Laita juustopalat salaatin päälle.

3 kpl
tomaattia
1 kpl
kurkku
1 kpl
paprika
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
kalamataoliiveja
1 tl
oreganoa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin joukkoon ja tarjoa heti.

3/4 dl
oliiviöljyä
3 tl
punaviinietikkaa
1/4 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
Resepti:
Anu Brask
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 28.12.2006
Muokattu: 31.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1461

349

31,3 g

10,0 g

5,5 g

5,3 g

2,3 g

10,3 g

3,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli