Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalainen salaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kreikkalainen salaatti on raikas klassikkoruoka, joka toimii vuodesta toiseen. Kuivattu oregano ja raikkaat, rapeat kasvikset tekevät fetasalaatista aidosti kreikkalaisen.

Ainekset

3 kpl
tomaattia
1 kpl
kurkku
1 kpl
paprika
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
kalamataoliiveja
1 tl
oreganoa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Kastike

3/4 dl
oliiviöljyä
3 tl
punaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele tomaatit, kurkku ja paprika. Leikkaa ne suupaloiksi. Kuori sipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Valuta feta ja murenna se tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Valuta myös oliivit. Asettele vihannekset ja oliivit vadille tai lautasille. Mausta salaatti oreganolla ja pippurilla. Laita juustopalat salaatin päälle.

3 kpl
tomaattia
1 kpl
kurkku
1 kpl
paprika
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
kalamataoliiveja
1 tl
oreganoa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin joukkoon ja tarjoa heti.

3/4 dl
oliiviöljyä
3 tl
punaviinietikkaa
1/4 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Yhteishyvä, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 28.12.2006
|
Muokattu: 2.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

349

1461

31,3 g

10,0 g

5,5 g

5,3 g

2,3 g

10,3 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli