Murea sisäpaisti
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Murea sisäpaisti uunissa on vaivatonta juhlaruokaa. Leikkaa kypsä naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi perunoiden ja piparjuurikastikkeen kanssa.
| 1 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Pyyhi paisti kuivaksi talouspaperilla.
- 2.
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista liha joka puolelta.
- 3.
Laita paisti uunivuokaan, ripottele suola ja pippuri kaikkialle sen pintaan. Tökkää paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58–60 astetta. Tällöin paisti jää meheväksi ja hieman punertavaksi.
- 4.
Ota liha uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.
- 5.
Leikkaa paistista ohuita viipaleita terävällä sileäreunaisella veitsellä.
Murea sisäpaisti
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Murea sisäpaisti uunissa on vaivatonta juhlaruokaa. Leikkaa kypsä naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi perunoiden ja piparjuurikastikkeen kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 125°C)
- 1
Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Pyyhi paisti kuivaksi talouspaperilla.
Määrä Ainesosa 1 kg naudan sisäpaistia - 2
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista liha joka puolelta.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä - 3
Laita paisti uunivuokaan, ripottele suola ja pippuri kaikkialle sen pintaan. Tökkää paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58–60 astetta. Tällöin paisti jää meheväksi ja hieman punertavaksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Ota liha uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.
- 5
Leikkaa paistista ohuita viipaleita terävällä sileäreunaisella veitsellä.
Liha maistuu myös kylmänä. Tee ylijääneestä paistista herkullisia täytettyjä eväsleipiä majoneesin, maustekurkun ja salaatin kanssa.
Ravintosisältö
227
Energiaa kcal
949
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,2 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
227
Energiaa kcal
949
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,2 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























