Murea sisäpaisti

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Murea sisäpaisti uunissa on vaivatonta juhlaruokaa. Leikkaa kypsä naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi perunoiden ja piparjuurikastikkeen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan sisäpaistia
1 rklvoita
1 rklrypsiöljyä
1 1/2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 125°C)

  1. 1

    Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Pyyhi paisti kuivaksi talouspaperilla.

    MääräAinesosa
    1 kgnaudan sisäpaistia
  2. 2

    Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista liha joka puolelta.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Laita paisti uunivuokaan, ripottele suola ja pippuri kaikkialle sen pintaan. Tökkää paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58–60 astetta. Tällöin paisti jää meheväksi ja hieman punertavaksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Ota liha uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.

  5. 5

    Leikkaa paistista ohuita viipaleita terävällä sileäreunaisella veitsellä.

Liha maistuu myös kylmänä. Tee ylijääneestä paistista herkullisia täytettyjä eväsleipiä majoneesin, maustekurkun ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.9.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä