Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukkaat ideat arkeen – puolen tunnin reseptit tuovat lautaselle makuja maailmalta

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.4.2024
|
Muokattu: 22.4.2024
Nopea ramen, huippuhyvä curry ja kiinnostava tacoriisi saavat makua majoneesista ja kevätsipulista, currytahnasta ja sitruunaruohosta sekä limestä ja korianterista.

Maailman paras arkicurry

Täyteläinen, sopivasti makeaa, suolaista ja sitruksista hapokkuutta yhdistelevä rendang on erinomainen curry. Perinteisessä indonesialaisessa versiossa currya haudutellaan useita tunteja, mutta maistuvaan lopputulokseen päästään tässä puolen tunnin arkiversiossakin.

Curryn maustetahna tehdään osittain itse. Punaiseen currytahnaan lisätään sitruunaruohotahnaa, inkivääriä, valkosipulia, sipulia ja kurkumaa. Herkulliselta tuoksuva tahna soseutetaan tasaiseksi sauvasekoittimella.

Rendangiin sopii arjen peruspilari jauheliha tai vegejauhis, mikä ruskistetaan pannulla. Currytahna sekoitetaan joukkoon ja nesteeksi tulee tietysti kookosmaitoa. Kastikkeen joukkoon sekoitetaan loput mausteet ja curry saa hautua parikymmentä minuuttia.

Muutaman aineksen nuudelikulho

Ramen-nuudelit ovat todellista pikaruokaa, sillä niitä varten ei tarvitse kuin keittää kananmunat ja nuudelit. Nuudelit keitetään kypsäksi pelkässä vedessä, jota otetaan talteen lientä varten.

Sillä välin kun nuudelit ja munat kypsyvät, ehtii leikata porkkanasta ohuita suikaleita kuorimaveitsellä ja lämmittää maissintähkän mikrossa. Maissi leikataan irti tähkästä ja munat kuoritaan ja puolitetaan. Sitten tehdään pikaliemi.

Ramen-nuudeleiden liemessä on kaksi ehkä hieman yllättävää ainesosaa: raaka kananmuna ja majoneesi. Kuuma liemi sakenee juuri sopivasti, kun se sekoitetaan ohuena nauhana munien ja majoneesin joukkoon. Liemi maustetaan nuudeleiden mukana tulevilla maustepusseilla ja tuoreella raastetulla valkosipulilla.

Tuore kevätsipuli ja seesaminsiemenet viimeistelevät helpon ja nopean nuudeliannoksen.

Tacoriisissä yhdistyvät japanilaiset ja meksikolaiset maut

Meksikolaista ja japanilaista yhdistelevä takoraisu on suosittu annos, joka on saanut alkunsa Japanin Okinawassa. Yleensä sushiriisistä, taco-maustetusta jauhelihasta, tomaattisalsasta ja nachoista koostuva annos on hauskan fuusiokeittiön lopputulos.

Yhteishyvän versiossa käytetään jauhelihan sijaan uutta soija- ja vehnäproteiinisäilykettä, jossa maistuu sriracha. Sen lisäksi pannulla paistetaan mustapapuja ja paistos maustetaan texmex-tyyliin.

Papupaistoksen seuraksi tehdään tuoretomaattisalsa. Annokset kootaan kulhoihin riisistä, papupaistoksesta, salsasta ja viimeistellään nachoilla sekä ranskankermalla.

Kun nopeus ja runsaat maut voittavat