Pese ja halutessasi kuori omenat. Poista siemenkodat ja paloittele omenat uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Mausta kanelilla.
Sulata rasva kattilassa. Sekoita sokeri ja hiutaleet rasvaan. Levitä muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauramuru hieman ruskistunut.
Sekoita kaurasekoite ja perunajauhot kattilassa kierrevatkaimella. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Siirrä kattila jäähtymään esimerkiksi tiskialtaaseen kylmään veteen. Mausta jäähtynyt kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa kastike haaleaksi jäähtyneen paistoksen kanssa.
Korvaa kaurahiutaleiden joukkoon sekoitettava fariinisokeri biscoff-keksilevitteellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
478
2000
27,0 g
8,5 g
49,8 g
29,8 g
7,3 g
5,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli