Kaura-omenapaistos
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kuorruta omenat rapealla kauramurulla ja paista kaikkien rakastamaksi kaura-omenapaistokseksi. Vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna omenapaistos eli omenahyve vie kielen mennessään!
| 800 g | omenoita (kotimaisia) |
| 1 1/2 tl | kanelia |
| 100 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| Vaniljakastike | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 % |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Pese ja halutessasi kuori omenat. Poista siemenkodat ja paloittele omenat uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Mausta kanelilla.
- 2.
Sulata rasva kattilassa. Sekoita sokeri ja hiutaleet rasvaan. Levitä muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauramuru hieman ruskistunut.
- 3.
Sekoita kaurasekoite ja perunajauhot kattilassa kierrevatkaimella. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Siirrä kattila jäähtymään esimerkiksi tiskialtaaseen kylmään veteen. Mausta jäähtynyt kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa kastike haaleaksi jäähtyneen paistoksen kanssa.
Kaura-omenapaistos
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Kuorruta omenat rapealla kauramurulla ja paista kaikkien rakastamaksi kaura-omenapaistokseksi. Vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna omenapaistos eli omenahyve vie kielen mennessään!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | omenoita (kotimaisia) |
| 1 1/2 tl | kanelia |
| 100 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
Vaniljakastike | |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 % |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja halutessasi kuori omenat. Poista siemenkodat ja paloittele omenat uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Mausta kanelilla.
Määrä Ainesosa 800 g omenoita (kotimaisia) 1 1/2 tl kanelia - 2
Sulata rasva kattilassa. Sekoita sokeri ja hiutaleet rasvaan. Levitä muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauramuru hieman ruskistunut.
Määrä Ainesosa 100 g leivontamargariinia (maidotonta) 1/2 dl fariinisokeria 3 dl kaurahiutaleita - 3
Sekoita kaurasekoite ja perunajauhot kattilassa kierrevatkaimella. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Siirrä kattila jäähtymään esimerkiksi tiskialtaaseen kylmään veteen. Mausta jäähtynyt kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa kastike haaleaksi jäähtyneen paistoksen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 % 1 rkl perunajauhoja 1 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria
Korvaa kaurahiutaleiden joukkoon sekoitettava fariinisokeri biscoff-keksilevitteellä.
Ravintosisältö
478
Energiaa kcal
2000
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
478
Energiaa kcal
2000
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























