Omenahillo

arvosana4/5

(7)arviota
1 Litraa

30 min

Perinteinen omenahillo on helppo tehdä. Kiehauta omenat, makeuta hillosokerilla ja keitä hilloksi. Soseuta hillo lopuksi samettisen sileäksi. Sileä omenahillo on täydellinen lettuhillo, ja se sopii myös leivontaan ja ruoanlaittoon.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgomenia
1 dlvettä
3 dlhillosokeria
1 kplkanelitanko
1/2 kplsitruuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele omenat, poista siemenkodat. Kiehauta omenat vedessä.

    MääräAinesosa
    1 kgomenia
    1 dlvettä
  2. 2

    Lisää hillosokeri ja kanelitanko. Purista puolikkaan sitruunan mehu seokseen. Keitä hilloa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    3 dlhillosokeria
    1 kplkanelitanko
    1/2 kplsitruuna
  3. 3

    Kaada hillo pestyihin, kuumiin tölkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä