Omenahillo
30 min
1 Litraa
Perinteinen omenahillo on helppo tehdä. Kiehauta omenat, makeuta hillosokerilla ja keitä hilloksi. Soseuta hillo lopuksi samettisen sileäksi. Sileä omenahillo on täydellinen lettuhillo, ja se sopii myös leivontaan ja ruoanlaittoon.
Ainekset
Valmistus
1
Pese, kuori ja paloittele omenat, poista siemenkodat. Kiehauta omenat vedessä.
1 kg
omenia
1 dl
vettä
2
Lisää hillosokeri ja kanelitanko. Purista puolikkaan sitruunan mehu seokseen. Keitä hilloa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
3 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko
1/2 kpl
sitruuna
3
Kaada hillo pestyihin, kuumiin tölkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.
Lisää aiheesta
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.7.2016
|Muokattu: 6.10.2023
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1368
5722
1,0 g
—
322,0 g
322,0 g
16,0 g
1,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli