Jauheliha-rendang
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rendang on maailmankuulu indonesialainen curry, joka on saanut maailman parhaan ruoan tittelin. Valmistat tämän vastustamattoman herkun käden käänteessä jauhelihasta.
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 4 kpl | ryppylimetinlehteä |
| 2 rkl | fariini- tai ruokosokeria |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | suolaa |
| Maustetahna | |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | punaista chilitahnaa |
| 2 rkl | sitruunaruohotahnaa |
| 1 tl | kurkumaa |
| Lisäksi | |
| keitettyä jasmiiniriisiä | |
| limelohkoja | |
| (punaista chiliä) | |
| (korianteria) | |
- 1.
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- 2.
Tee maustetahna. Kuori sipulit ja inkivääri. Lohko sipulit ja raasta inkivääri (2 rkl). Soseuta tahnan ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 3.
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää maustetahna ja kuumenna miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää loput curryn ainekset ja hauduta 20 minuuttia.
- 4.
Tarjoa kastike keitetyn riisin ja limen kanssa. Viimeistele halutessasi chiliviipaleilla ja hienonnetulla korianterilla.
Rendang on maailmankuulu indonesialainen curry, joka on saanut maailman parhaan ruoan tittelin. Valmistat tämän vastustamattoman herkun käden käänteessä jauhelihasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 4 kpl | ryppylimetinlehteä |
| 2 rkl | fariini- tai ruokosokeria |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | suolaa |
Maustetahna | |
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | punaista chilitahnaa |
| 2 rkl | sitruunaruohotahnaa |
| 1 tl | kurkumaa |
Lisäksi | |
| keitettyä jasmiiniriisiä | |
| limelohkoja | |
| (punaista chiliä) | |
| (korianteria) | |
Valmistus
- 1
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa - 2
Tee maustetahna. Kuori sipulit ja inkivääri. Lohko sipulit ja raasta inkivääri (2 rkl). Soseuta tahnan ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 3 kpl valkosipulinkynttä 4 cm pala inkivääriä 2 rkl punaista chilitahnaa 2 rkl sitruunaruohotahnaa 1 tl kurkumaa - 3
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää maustetahna ja kuumenna miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää loput curryn ainekset ja hauduta 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 1 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 4 kpl ryppylimetinlehteä 2 rkl fariini- tai ruokosokeria 1 rkl limenmehua 1 tl suolaa - 4
Tarjoa kastike keitetyn riisin ja limen kanssa. Viimeistele halutessasi chiliviipaleilla ja hienonnetulla korianterilla.
Määrä Ainesosa keitettyä jasmiiniriisiä limelohkoja (punaista chiliä) (korianteria)
Vinkki: Vegaanisen version saat vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen tai vegejauhikseen.
Ravintosisältö
502
Energiaa kcal
2101
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
26,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
21,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
502
Energiaa kcal
2101
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
26,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
21,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl ryppylimetinlehteä, 4 cm pala inkivääriä, 2 rkl punaista chilitahnaa, 2 rkl sitruunaruohotahnaa, 1 tl kurkumaa, keitettyä jasmiiniriisiä, limelohkoja, (punaista chiliä), (korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























