Jauheliha-rendang

arvosana5/5

(8)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Rendang on maailmankuulu indonesialainen curry, joka on saanut maailman parhaan ruoan tittelin. Valmistat tämän vastustamattoman herkun käden käänteessä jauhelihasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
4 kplryppylimetinlehteä
2 rklfariini- tai ruokosokeria
1 rkllimenmehua
1 tlsuolaa

Maustetahna

2 kplsipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
4 cmpala inkivääriä
2 rklpunaista chilitahnaa
2 rklsitruunaruohotahnaa
1 tlkurkumaa

Lisäksi

keitettyä jasmiiniriisiä
limelohkoja
(punaista chiliä)
(korianteria)

Valmistus

  1. 1

    Ota jauheliha huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
  2. 2

    Tee maustetahna. Kuori sipulit ja inkivääri. Lohko sipulit ja raasta inkivääri (2 rkl). Soseuta tahnan ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi⁠.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    3 kplvalkosipulinkynttä
    4 cmpala inkivääriä
    2 rklpunaista chilitahnaa
    2 rklsitruunaruohotahnaa
    1 tlkurkumaa
  3. 3

    Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää maustetahna ja kuumenna miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää loput curryn ainekset ja hauduta 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
    1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    4 kplryppylimetinlehteä
    2 rklfariini- tai ruokosokeria
    1 rkllimenmehua
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Tarjoa kastike keitetyn riisin ja limen kanssa. Viimeistele halutessasi chiliviipaleilla ja hienonnetulla korianterilla.

    MääräAinesosa
    keitettyä jasmiiniriisiä
    limelohkoja
    (punaista chiliä)
    (korianteria)

Vinkki: Vegaanisen version saat vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen tai vegejauhikseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl ryppylimetinlehteä, 4 cm pala inkivääriä, 2 rkl punaista chilitahnaa, 2 rkl sitruunaruohotahnaa, 1 tl kurkumaa, keitettyä jasmiiniriisiä, limelohkoja, (punaista chiliä), (korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä