Kermainen kantarellikeitto
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kermainen kantarellikeitto on syksyn herkku. Täyteläisen keiton salaisuus on sienien haudutus ja kerma.
| 250 g | (1 rs) kantarelleja |
| 1 kpl | (50 g) pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
|---|---|
| ½ ruukkua persiljaa | |
- 1.
Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipulit.
- 2.
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit, paista 5 minuuttia.
- 3.
Kaada seos pinnoitettuun kattilaan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, kerma ja annosfondi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- 4.
Halutessasi soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää se keittoon.
Kermainen kantarellikeitto on syksyn herkku. Täyteläisen keiton salaisuus on sienien haudutus ja kerma.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) kantarelleja |
| 1 kpl | (50 g) pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| ½ ruukkua persiljaa | |
Valmistus
- 1
Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kantarelleja 1 kpl (50 g) pieni sipuli - 2
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit, paista 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita - 3
Kaada seos pinnoitettuun kattilaan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, kerma ja annosfondi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 3 rkl vehnäjauhoja 8 dl vettä 2 dl (1 prk) kuohukermaa 1 kpl kasvisannosfondi - 4
Halutessasi soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää se keittoon.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna ½ ruukkua persiljaa
Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavan, lisää joukkoon 1 dl valkoviiniä.
Ravintosisältö
257
Energiaa kcal
1080
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
257
Energiaa kcal
1080
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl vehnäjauhoja, ½ ruukkua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























