Kermainen kantarellikeitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Kermainen kantarellikeitto on syksyn herkku. Täyteläisen keiton salaisuus on sienien haudutus ja kerma.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) kantarelleja
1 kpl (50 g) pieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklvoita
3 rklvehnäjauhoja
8 dlvettä
1 kplkasvisannosfondi
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Pinnalle

½ ruukkua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kantarelleja
    1 kpl (50 g) pieni sipuli
  2. 2

    Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit, paista 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
  3. 3

    Kaada seos pinnoitettuun kattilaan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, kerma ja annosfondi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    3 rklvehnäjauhoja
    8 dlvettä
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 kplkasvisannosfondi
  4. 4

    Halutessasi soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää se keittoon.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    ½ ruukkua persiljaa

Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavan, lisää joukkoon 1 dl valkoviiniä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl vehnäjauhoja, ½ ruukkua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.9.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä