Ramen-nuudelit
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pikaramenissa nuudelit sekoitetaan liemeen, joka saa makua nuudelipussien mausteista ja proteiinia kananmunasta. Ramenkeitto viimeistellään sesongin kasviksilla.
| 110 g | (2 pkt) kananmakuisia nuudeleita |
| 3 dl | nuudelien keitinvettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | majoneesia |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | (½ pkt) esikeitettyä maissia |
| kevätsipulia | |
| (seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Keitä pinnalle tulevat munat pehmeiksi noin 6 minuuttia. Laita keitetyt munat hetkeksi kylmään veteen, jotta kuori irtoaa paremmin. Kuori ja halkaise munat pituussuunnassa.
- 2.
Pese ja kuori porkkana. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Lämmitä maissi mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan ja riivi veitsellä maissinjyvät tähkästä. Pese ja hienonna kevätsipuli.
- 3.
Keitä nuudelit pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä maustepussit. Ota talteen 3 dl keitinvettä.
- 4.
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita nuudelien mukana tulevat mausteet, valkosipuli, raa’at munat ja majoneesi kulhossa. Lisää kuuma keitinvesi joukkoon samalla sekoittaen.
- 5.
Jaa nuudelit annoskulhoihin ja kaada liemi päälle. Lisää munat, porkkanat, maissit ja kevätsipuli päälle. Viimeistele halutessasi seesaminsiemenillä.
Ramen-nuudelit
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Pikaramenissa nuudelit sekoitetaan liemeen, joka saa makua nuudelipussien mausteista ja proteiinia kananmunasta. Ramenkeitto viimeistellään sesongin kasviksilla.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 110 g | (2 pkt) kananmakuisia nuudeleita |
| 3 dl | nuudelien keitinvettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | majoneesia |
Pinnalle | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | (½ pkt) esikeitettyä maissia |
| kevätsipulia | |
| (seesaminsiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Keitä pinnalle tulevat munat pehmeiksi noin 6 minuuttia. Laita keitetyt munat hetkeksi kylmään veteen, jotta kuori irtoaa paremmin. Kuori ja halkaise munat pituussuunnassa.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa - 2
Pese ja kuori porkkana. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Lämmitä maissi mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan ja riivi veitsellä maissinjyvät tähkästä. Pese ja hienonna kevätsipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl (½ pkt) esikeitettyä maissia kevätsipulia - 3
Keitä nuudelit pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä maustepussit. Ota talteen 3 dl keitinvettä.
Määrä Ainesosa 110 g (2 pkt) kananmakuisia nuudeleita - 4
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita nuudelien mukana tulevat mausteet, valkosipuli, raa’at munat ja majoneesi kulhossa. Lisää kuuma keitinvesi joukkoon samalla sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 2 kpl kananmunaa 1 rkl majoneesia 3 dl nuudelien keitinvettä - 5
Jaa nuudelit annoskulhoihin ja kaada liemi päälle. Lisää munat, porkkanat, maissit ja kevätsipuli päälle. Viimeistele halutessasi seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa (seesaminsiemeniä)
Vinkki: Säädä tulisuutta nuudelipussien chilimausteen kanssa. Jos lisäät molempien pakkausten chilipussit, keitosta tulee tulista.
Vinkki: Voit käyttää esikeitetyn maissin sijasta myös pakastemaissia.
Ravintosisältö
387
Energiaa kcal
1617
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1617
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kevätsipulia, (seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























