Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jännittävä japanilainen keittiö – reseptit sushista ramenkeittoon

Sushi on japanilaisesta keittiöstä monelle tutuin suosikki, mutta makumatkailija pääsee maistelemaan kauniita annoksia ramenkeitoista yakitori-vartaisiin. Japanilaisen keittiön kulmakiviä ovat riisi, nuudelit, kala, vihannekset ja soijakastikkeet.

Sushista kuuluisa keittiö

Japanilainen keittiö tunnetaan tuoreista ja laadukkaista raaka-aineistaan. Niistä valmistetaan terveellisiä, miedonmakuisia ja vähärasvaisia ruokia, jotka asetellaan tarjolle niin kauniisti, että annoksista nauttii myös silmillään.

Monelle japanilaisista ruoista tulee ensimmäisenä mieleen sushi. Sitä saa valmiina monista ruokakaupoista, mutta maukas sushi onnistuu myös kotikeittiössä valmistettuna. Sushissa tärkeintä on hyvin valmistettu ja maustettu riisi. Riisi huuhdotaan huolellisesti ennen keittämistä, jotta siitä poistuu liika tärkkelys. Näin riisistä tulee myös ilmavampaa ja jyvät säilyvät paremmin kokonaisina. Riisin maustamisessa kannattaa myös olla tarkkana, sillä maukas riisi on avain onnistuneeseen sushiin. Lisää riisin maustava riisiviinietikasta, sokerista ja suolasta tehty seos riisin joukkoon leikkaavin vedoin, jotta riisin rakenne pysyy hyvänä.

Sushin täytteenä käytetään tyypillisesti kalaa, mutta myös erilaiset kasvikset, kuten avokado ja kurkku, ovat suosittuja. Sushit syödään perinteisesti soijakastikkeen, wasabitahnan ja etikkasäilötyn inkiväärin eli garin kera.

Maki-sushit tehdään rullaamalla sushiriisiä ja muita täytteitä merileväarkin sisään tiukaksi rullaksi. Tyypillisiä maki-sushin täytteitä ovat tuore lohi, kurkku ja avokado. Täytteeksi sopii myös kotimaisesta leppäsavukalasta tehty tahna.