Paras kantarellipiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Paras kantarellipiirakka valmistuu mureasta pohjasta ja mehevästä täytteestä, jossa maistuvat kantarelli, sipuli ja juusto.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita
3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Täyte

250 g(1 rs) kantarelleja
1 kpliso sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplrkl voita
½ ruukkua ruohosipulia
300 g(2 prk) ranskankermaa (18 %)
3 kplkananmunaa
150 g(1 ps) juustoraastetta (emmental)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Puhdista sienet ja paloittele isoimmat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Ota muutama sieni talteen viimeistelyä varten. Lisää voi ja sipulit pannulle, kuullota 5 minuuttia. Levitä kantarelli-sipulipaistos pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kantarelleja
    1 kpliso sipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplrkl voita
  3. 3

    Hienonna ruohosipuli. Sekoita ranskankerma, munat, ruohosipuli, juustoraaste sekä pippuri ja kaada täytteen päälle. Viimeistele piirakka paistetuilla kantarelleilla.

    MääräAinesosa
    ½ ruukkua ruohosipulia
    300 g(2 prk) ranskankermaa (18 %)
    3 kplkananmunaa
    150 g(1 ps) juustoraastetta (emmental)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ½ tl suolaa, 1 rkl voita, ½ ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.9.2025
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä