Paras kantarellipiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paras kantarellipiirakka valmistuu mureasta pohjasta ja mehevästä täytteestä, jossa maistuvat kantarelli, sipuli ja juusto.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 250 g | (1 rs) kantarelleja |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | rkl voita |
| ½ ruukkua ruohosipulia | |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa (18 %) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta (emmental) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Puhdista sienet ja paloittele isoimmat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Ota muutama sieni talteen viimeistelyä varten. Lisää voi ja sipulit pannulle, kuullota 5 minuuttia. Levitä kantarelli-sipulipaistos pohjan päälle.
- 3.
Hienonna ruohosipuli. Sekoita ranskankerma, munat, ruohosipuli, juustoraaste sekä pippuri ja kaada täytteen päälle. Viimeistele piirakka paistetuilla kantarelleilla.
- 4.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Paras kantarellipiirakka valmistuu mureasta pohjasta ja mehevästä täytteestä, jossa maistuvat kantarelli, sipuli ja juusto.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 250 g | (1 rs) kantarelleja |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | rkl voita |
| ½ ruukkua ruohosipulia | |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa (18 %) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta (emmental) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g voita 3 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1 kpl kananmuna - 2
Puhdista sienet ja paloittele isoimmat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Ota muutama sieni talteen viimeistelyä varten. Lisää voi ja sipulit pannulle, kuullota 5 minuuttia. Levitä kantarelli-sipulipaistos pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kantarelleja 1 kpl iso sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl rkl voita - 3
Hienonna ruohosipuli. Sekoita ranskankerma, munat, ruohosipuli, juustoraaste sekä pippuri ja kaada täytteen päälle. Viimeistele piirakka paistetuilla kantarelleilla.
Määrä Ainesosa ½ ruukkua ruohosipulia 300 g (2 prk) ranskankermaa (18 %) 3 kpl kananmunaa 150 g (1 ps) juustoraastetta (emmental) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
293
Energiaa kcal
1227
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
12,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,2 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1227
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
12,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,2 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ½ tl suolaa, 1 rkl voita, ½ ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























