Tomaatti-mozzarellasalaatti

arvosana3/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min

Klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti on sellaisenaan upea alkupala tai kevyt lounas, mutta Caprin salaatti on myös mainio lisuke vaikka noutopöytään. Erityisen hyvin caprese sopii grilli- ja kalaruokien seuraan. Näyttävämmän salaatin saat, kun valitset erivärisiä ja -kokoisia tomaatteja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g kirsikkatomaatteja
250 gtomaatteja
125 gmozzarellajuustoa
1 kpl(ruukku) basilikaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 rkloliiviöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja paloittele tomaatit. Paloittele mozzarella repimällä se käsin suupaloiksi. Asettele tomaatit, juustot ja basilikanlehdet limittäin tarjoiluvadille.

    MääräAinesosa
    250 g kirsikkatomaatteja
    125 gmozzarellajuustoa
    1 kpl(ruukku) basilikaa
  2. 2

    Pirskottele oliiviöljy ja balsamiviinietikka salaatille. Ripottele suola ja pippuri pinnalle. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä