Valmista salaatti. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Sekoita sipuli, sitrusmehu, suola ja pippuri kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää hunaja ja öljy.
Halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi tai kuutioi avokadot. Puolita tomaatit. Laita kasvikset kulhoon. Lisää oliivit ja yrtit.
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista ensin nahkapuolta pannulla öljyssä muutama minuutti. Käännä palat ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää.
Annostele kalapalat ja salaatti lautasille. Murustele päälle fetajuustoa. Viimeistele halutessasi sitruuna- tai limelohkoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
755
3164
67,0 g
15,8 g
6,3 g
5,8 g
9,0 g
28,3 g
4,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli