Kreikkalainen lohisalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kreikkalainen salaatti on suomalaisten ikisuosikki. Saat salaattiin ruokaisuutta rikastamalla sen avokadolla ja kirjolohella.
| 370 g | kirjolohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Vihreä salaatti kreikkalaisittain | |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 3 rkl | limemehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | kurkku |
| 3 kpl | avokadoa |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 113 - 253 g | (1 prk) vihreitä oliiveja |
| 1/2 - 1 dl | hienonnettua minttua |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
- 1.
Valmista salaatti. Leikkaa punasipuli renkaiksi. Sekoita sipuli, limemehu, suola ja pippuri kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää hunaja ja öljy.
- 2.
Halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi tai kuutioi avokadot. Puolita tomaatit. Laita kasvikset kulhoon. Lisää oliivit ja minttu.
- 3.
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista ensin nahkapuolta pannulla öljyssä muutama minuutti. Käännä palat ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää.
- 4.
Annostele kalapalat ja salaatti lautasille. Murustele päälle fetajuustoa. Viimeistele halutessasi sitruuna- tai limelohkoilla.
Kreikkalainen salaatti on suomalaisten ikisuosikki. Saat salaattiin ruokaisuutta rikastamalla sen avokadolla ja kirjolohella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 370 g | kirjolohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Vihreä salaatti kreikkalaisittain | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 3 rkl | limemehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | kurkku |
| 3 kpl | avokadoa |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 113 - 253 g | (1 prk) vihreitä oliiveja |
| 1/2 - 1 dl | hienonnettua minttua |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Valmistus
- 1
Valmista salaatti. Leikkaa punasipuli renkaiksi. Sekoita sipuli, limemehu, suola ja pippuri kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää hunaja ja öljy.
Määrä Ainesosa 1 tl juoksevaa hunajaa 4 rkl oliiviöljyä 1 kpl punasipuli 3 rkl limemehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 2
Halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi tai kuutioi avokadot. Puolita tomaatit. Laita kasvikset kulhoon. Lisää oliivit ja minttu.
Määrä Ainesosa 1 kpl kurkku 3 kpl avokadoa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 113 - 253 g (1 prk) vihreitä oliiveja 1/2 - 1 dl hienonnettua minttua - 3
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista ensin nahkapuolta pannulla öljyssä muutama minuutti. Käännä palat ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää.
Määrä Ainesosa 370 g kirjolohifileetä 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 2 rkl oliiviöljyä - 4
Annostele kalapalat ja salaatti lautasille. Murustele päälle fetajuustoa. Viimeistele halutessasi sitruuna- tai limelohkoilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa
Vinkki! Käytä limemehun sijaan sitruunamehua ja kokeile mintun tilalla basilikaa.
Ravintosisältö
755
Energiaa kcal
3164
Energiaa kj
67,0 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
755
Energiaa kcal
3164
Energiaa kj
67,0 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























