Kreikkalainen lohisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kreikkalainen lohisalaatti

Kreikkalainen lohisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kreikkalainen salaatti on suomalaisten ikisuosikki. Saat salaattiin ruokaisuutta rikastamalla sen avokadolla ja kirjolohella.

Ainekset

370 g
kirjolohifileetä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä

vihreä salaatti kreikkalaisittain

1 kpl
punasipuli varsineen
3 rkl
sitruuna- tai limemehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
juoksevaa hunajaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
kurkku
3 kpl
avokadoa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
113 - 253 g
(1 prk) vihreitä oliiveja
1/2 - 1 dl
hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa tai minttua)
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista salaatti. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Sekoita sipuli, sitrusmehu, suola ja pippuri kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää hunaja ja öljy.

1 tl
juoksevaa hunajaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
punasipuli varsineen
3 rkl
sitruuna- tai limemehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi tai kuutioi avokadot. Puolita tomaatit. Laita kasvikset kulhoon. Lisää oliivit ja yrtit.

1 kpl
kurkku
3 kpl
avokadoa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
113 - 253 g
(1 prk) vihreitä oliiveja
1/2 - 1 dl
hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa tai minttua)
3

Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista ensin nahkapuolta pannulla öljyssä muutama minuutti. Käännä palat ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää.

370 g
kirjolohifileetä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
4

Annostele kalapalat ja salaatti lautasille. Murustele päälle fetajuustoa. Viimeistele halutessasi sitruuna- tai limelohkoilla.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.5.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3164

755

67,0 g

15,8 g

6,3 g

5,8 g

9,0 g

28,3 g

4,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli