Tonnikalasalaatti

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min

Perinteinen tonnikalasalaatti sopii niin lounaaksi, piknikevääksi kuin buffetpöytäänkin. Viimeistele salaatti sitruunaisen raikkaalla salaattikastikkeella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 prk, à 200/150 g) tonnikalaa
200 gsalaattijuustoa
1 kplkurkku
4 kpltomaattia
1 kplruukku jääsalaattia
1 kplruukku rucolaa
1 kplruukku basilikaa

Sitruunainen salaattikastike

1/2 kplsitruunaa
1 rklvalkoviinietikkaa
1 tldijoninsinappia
5 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valuta tonnikalat. Paloittele salaattijuusto. Huuhtele ja paloittele kurkku ja tomaatit.

    MääräAinesosa
    300 g(2 prk, à 200/150 g) tonnikalaa
    1 kplkurkku
    4 kpltomaattia
    200 gsalaattijuustoa
  2. 2

    Pese salaatinlehdet ja rucola. Revi salaatti kulhoon tai lautasille. Lisää päälle rucola, tomaatit, kurkku, juusto ja tonnikala. Viimeistele basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku jääsalaattia
    1 kplruukku rucolaa
    1 kplruukku basilikaa
  3. 3

    Valmista kastike. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoa se erikseen.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1/2 kplsitruunaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tldijoninsinappia
    5 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä