Tonnikalasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tonnikalasalaatti

Tonnikalasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteinen tonnikalasalaatti sopii niin lounaaksi, piknikevääksi kuin buffetpöytäänkin. Viimeistele salaatti sitruunaisen raikkaalla salaattikastikkeella.

Ainekset

300 g
(2 prk, à 200/150 g) tonnikalaa
200 g
(1 pkt) salaattijuustoa
1 kpl
Kurkku
4 kpl
Tomaattia
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
ruukku rucolaa
1 kpl
ruukku basilikaa

sitruunainen salaattikastike

1/2 kpl
Sitruunaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
dijoninsinappia
5 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta tonnikalat. Paloittele salaattijuusto. Pese kurkku. Paloittele kurkku ja tomaatit.

300 g
(2 prk, à 200/150 g) tonnikalaa
1 kpl
Kurkku
4 kpl
Tomaattia
200 g
(1 pkt) salaattijuustoa
2

Pese salaatinlehdet ja rucola. Revi salaatti kulhoon tai lautasille. Lisää päälle rucola, tomaatit, kurkku, juusto ja tonnikala. Viimeistele basilikanlehdillä.

1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
ruukku rucolaa
1 kpl
ruukku basilikaa
3

Valmista kastike. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoa se erikseen.

1/2 tl
suolaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 kpl
Sitruunaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
dijoninsinappia
5 rkl
Oliiviöljyä
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 4.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

996

238

16,3 g

1,7 g

3,0 g

3,0 g

1,5 g

17,7 g

1,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli