Tonnikalasalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Perinteinen tonnikalasalaatti sopii niin lounaaksi, piknikevääksi kuin buffetpöytäänkin. Viimeistele salaatti sitruunaisen raikkaalla salaattikastikkeella.
| 300 g | (2 prk, à 200/150 g) tonnikalaa |
| 200 g | salaattijuustoa |
| 1 kpl | kurkku |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| Sitruunainen salaattikastike | |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 5 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Valuta tonnikalat. Paloittele salaattijuusto. Huuhtele ja paloittele kurkku ja tomaatit.
- 2.
Pese salaatinlehdet ja rucola. Revi salaatti kulhoon tai lautasille. Lisää päälle rucola, tomaatit, kurkku, juusto ja tonnikala. Viimeistele basilikanlehdillä.
- 3.
Valmista kastike. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoa se erikseen.
Perinteinen tonnikalasalaatti sopii niin lounaaksi, piknikevääksi kuin buffetpöytäänkin. Viimeistele salaatti sitruunaisen raikkaalla salaattikastikkeella.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2 prk, à 200/150 g) tonnikalaa |
| 200 g | salaattijuustoa |
| 1 kpl | kurkku |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Sitruunainen salaattikastike | |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 5 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Valuta tonnikalat. Paloittele salaattijuusto. Huuhtele ja paloittele kurkku ja tomaatit.
Määrä Ainesosa 300 g (2 prk, à 200/150 g) tonnikalaa 1 kpl kurkku 4 kpl tomaattia 200 g salaattijuustoa - 2
Pese salaatinlehdet ja rucola. Revi salaatti kulhoon tai lautasille. Lisää päälle rucola, tomaatit, kurkku, juusto ja tonnikala. Viimeistele basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku jääsalaattia 1 kpl ruukku rucolaa 1 kpl ruukku basilikaa - 3
Valmista kastike. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoa se erikseen.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1 rkl valkoviinietikkaa 1/2 kpl sitruunaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 tl dijoninsinappia 5 rkl oliiviöljyä
Ravintosisältö
238
Energiaa kcal
996
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
17,7 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
238
Energiaa kcal
996
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
17,7 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























