Halkaise tofut pitkittäin. Aseta viipaleet lautaselle puhtaan keittiöpyyhkeen sisään. Nosta päälle lautanen ja päälle paino. Anna tofun kuivua puolisen tuntia.
Valmista kastike. Raasta inkivääri. Kuori ja puolita valkosipuli. Purista limestä mehu. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.
Kuori ja viipaloi greipit ja sipuli. Purista tilkka limen mehua sipuliviipaleiden päälle. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa viipaleiksi. Purista viipaleille limen mehua.
Ota tofut kääröstä ja leikkaa 2–3 sentin paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista tofupaloja öljyssä keskilämmöllä. Käännä, kun palat ovat saaneet väriä ja paista hetki. Lisää sokeri ja paista hetki käännellen. Lisää soijakastike. Kääntele paloja vielä hetki, kunnes tofu on saanut kauniin värin ja rapean pinnan. Mausta chilillä ja suolalla.
Kokoa annokset lautasille salaattisekoituksesta, greippi-, avokado- ja punasipuliviipaleista. Nosta päälle tofua ja pähkinöitä. Viimeistele kastikkeella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
518
2166
44,5 g
3,8 g
19,0 g
17,0 g
7,8 g
8,0 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 pakettia (à 250 g) maustamatonta tofua,
Limen mehu,
Chilimausteseosta,
Suolaa,
1 tl Raastettua inkivääriä,
Valkosipulinkynsi,
Limen mehua,
Chilimausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli