Pizzeriasalaatti
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikas ja mehevä pizzerioista tuttu kaalisalaatti sopii alkusalaatiksi tai lämpimän ruoan lisukesalaatiksi. Mieto makean etikkainen kastike pehmentää kaalin rakenteen rouskuvan rapeaksi.
| 500 g | keräkaalia |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | omena- tai valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele kaali ja paprika. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja suikaloi paprika. Laita suikaleet kulhoon.
- 2.
Sekoita öljy, etikka ja mausteet. Kääntele kastike kaali-paprikasuikaleiden joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Raikas ja mehevä pizzerioista tuttu kaalisalaatti sopii alkusalaatiksi tai lämpimän ruoan lisukesalaatiksi. Mieto makean etikkainen kastike pehmentää kaalin rakenteen rouskuvan rapeaksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | keräkaalia |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | omena- tai valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali ja paprika. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja suikaloi paprika. Laita suikaleet kulhoon.
Määrä Ainesosa 500 g keräkaalia 1 kpl punainen paprika - 2
Sekoita öljy, etikka ja mausteet. Kääntele kastike kaali-paprikasuikaleiden joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa 1 rkl sokeria ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Salaatti säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
Ravintosisältö
97
Energiaa kcal
405
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
97
Energiaa kcal
405
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























