Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizzeriasalaatti

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raikas ja mehevä pizzerioista tuttu kaalisalaatti sopii alkusalaatiksi tai lämpimän ruoan kylkeen lisukesalaatiksi. Mieto makean etikkainen kastike pehmentää kaalin rakenteen rouskuvan rapeaksi.

Ainekset

500 g
keräkaalia
1 kpl
punainen paprika
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja paprika. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja suikaloi paprika. Laita suikaleet kulhoon.

500 g
keräkaalia
1 kpl
punainen paprika
2

Sekoita öljy, etikka ja mausteet. Kääntele kastike kaali-paprikasuikaleiden joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Salaatti säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 23.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

97

405

7,0 g

0,3 g

6,2 g

6,2 g

2,0 g

1,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli