Pizzeriasalaatti

arvosana4/5

(14)arviota
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Raikas ja mehevä pizzerioista tuttu kaalisalaatti sopii alkusalaatiksi tai lämpimän ruoan lisukesalaatiksi. Mieto makean etikkainen kastike pehmentää kaalin rakenteen rouskuvan rapeaksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeräkaalia
1 kplpunainen paprika
3 rklrypsiöljyä
2 rklomena- tai valkoviinietikkaa
1 rklsokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali ja paprika. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja suikaloi paprika. Laita suikaleet kulhoon.

    MääräAinesosa
    500 gkeräkaalia
    1 kplpunainen paprika
  2. 2

    Sekoita öljy, etikka ja mausteet. Kääntele kastike kaali-paprikasuikaleiden joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
    2 rklomena- tai valkoviinietikkaa
    1 rklsokeria
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Salaatti säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.12.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä