Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aasialainen kurkkusalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Korealaisessa kurkkusalaatissa kurkut leikataan hauskasti spiraalin muotoon ja maustetaan aasialaisittain. Kokeile esimerkiksi aasialaisten ruokien lisukkeena.

Ainekset

1 kpl
kurkku
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kevätsipulin varsi
1/2 dl
riisiviinietikkaa (Miyata)
2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1/2 rkl
seesaminsiemeniä
1 tl
sokeria
1/2 tl
chilihiutaleita

Lisäksi

(punaista chiliä hienonnettuna)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kurkku ja leikkaa poikittain neljään osaan. Tee terävän veitsen avulla kurkkuihin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Käännä tämän jälkeen kurkut ympäri ja tee toiselle puolelle ohuita vinottaisia viiltoja noin 45 asteen kulmassa painamatta veistä pohjaan saakka.

1 kpl
kurkku
2

Kuori ja raasta valkosipuli. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Sekoita sipulit ja loput ainekset keskenään. Lisää kurkut ja kääntele sekaisin.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kevätsipulin varsi
1/2 dl
riisiviinietikkaa (Miyata)
2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1/2 rkl
seesaminsiemeniä
1 tl
sokeria
1/2 tl
chilihiutaleita
1 kpl
kurkku
3

Nosta kurkut tarjoiluastialle ja viimeistele halutessasi hienonnetulla chilillä.

(punaista chiliä hienonnettuna)

Vinkki: Voit käyttää viiltoja tehdessä apuna kahta puista syömäpuikkoa tai grillitikkua, jotka asetat kurkun molemmille puolille. Näin kurkut jäävät pohjastaan ehjiksi.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2024
|
Muokattu: 26.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

87

363

7,5 g

0,5 g

3,0 g

2,3 g

0,8 g

1,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl riisiviinietikkaa (Miyata),

0,5 tl chilihiutaleita,

(punaista chiliä hienonnettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli