Aasialainen kurkkusalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Korealaisessa kurkkusalaatissa kurkut leikataan hauskasti spiraalin muotoon ja maustetaan aasialaisittain. Kokeile esimerkiksi aasialaisten ruokien lisukkeena.
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kevätsipulin varsi |
| 1/2 dl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1/2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (punaista chiliä hienonnettuna) | |
- 1.
Huuhtele kurkku ja leikkaa poikittain neljään osaan. Tee terävän veitsen avulla kurkkuihin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Käännä tämän jälkeen kurkut ympäri ja tee toiselle puolelle ohuita vinottaisia viiltoja noin 45 asteen kulmassa painamatta veistä pohjaan saakka.
- 2.
Kuori ja raasta valkosipuli. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Sekoita sipulit ja loput ainekset keskenään. Lisää kurkut ja kääntele sekaisin.
- 3.
Nosta kurkut tarjoiluastialle ja viimeistele halutessasi hienonnetulla chilillä.
Korealaisessa kurkkusalaatissa kurkut leikataan hauskasti spiraalin muotoon ja maustetaan aasialaisittain. Kokeile esimerkiksi aasialaisten ruokien lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kevätsipulin varsi |
| 1/2 dl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1/2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
Lisäksi | |
| (punaista chiliä hienonnettuna) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kurkku ja leikkaa poikittain neljään osaan. Tee terävän veitsen avulla kurkkuihin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Käännä tämän jälkeen kurkut ympäri ja tee toiselle puolelle ohuita vinottaisia viiltoja noin 45 asteen kulmassa painamatta veistä pohjaan saakka.
Määrä Ainesosa 1 kpl kurkku - 2
Kuori ja raasta valkosipuli. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Sekoita sipulit ja loput ainekset keskenään. Lisää kurkut ja kääntele sekaisin.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl kevätsipulin varsi 1/2 dl riisiviinietikkaa (miyata) 2 rkl paahdettua seesamiöljyä 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1/2 rkl seesaminsiemeniä 1 tl sokeria 1/2 tl chilihiutaleita 1 kpl kurkku - 3
Nosta kurkut tarjoiluastialle ja viimeistele halutessasi hienonnetulla chilillä.
Määrä Ainesosa (punaista chiliä hienonnettuna)
Vinkki: Voit käyttää viiltoja tehdessä apuna kahta puista syömäpuikkoa tai grillitikkua, jotka asetat kurkun molemmille puolille. Näin kurkut jäävät pohjastaan ehjiksi.
Ravintosisältö
90
Energiaa kcal
375
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
90
Energiaa kcal
375
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl riisiviinietikkaa (Miyata), 0.5 tl chilihiutaleita, (punaista chiliä hienonnettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























