Huuhtele kurkku ja leikkaa poikittain neljään osaan. Tee terävän veitsen avulla kurkkuihin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Käännä tämän jälkeen kurkut ympäri ja tee toiselle puolelle ohuita vinottaisia viiltoja noin 45 asteen kulmassa painamatta veistä pohjaan saakka.
Kuori ja raasta valkosipuli. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Sekoita sipulit ja loput ainekset keskenään. Lisää kurkut ja kääntele sekaisin.
Nosta kurkut tarjoiluastialle ja viimeistele halutessasi hienonnetulla chilillä.
Vinkki: Voit käyttää viiltoja tehdessä apuna kahta puista syömäpuikkoa tai grillitikkua, jotka asetat kurkun molemmille puolille. Näin kurkut jäävät pohjastaan ehjiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
87
363
7,5 g
0,5 g
3,0 g
2,3 g
0,8 g
1,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl riisiviinietikkaa (Miyata),
0,5 tl chilihiutaleita,
(punaista chiliä hienonnettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli