Keväinen vihersalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Keväinen vihersalaatti saa piristystä satokauden parhaista hedelmistä. Makea meloni ja kirpeän raikas viinisuolaheinä ovat oiva makupari. Salaatti viimeistellään suolaisilla pistaasipähkinöillä ja appelsiinivinegretillä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
1 ruukku viinisuolaheinää
400 g(pala) hunajamelonia
100 g(1 rs) ananaskirsikoita
1 kplappelsiini
150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä

Appelsiinivinegretti

1 kplappelsiini
2 rklrypsiöljyä
1 rklomena- tai valkoviinietikkaa
2 tljuoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaatti ja viinisuolaheinä. Huuhtele meloni. Kuori ja huuhtele ananaskirsikat. Poista melonista kuori ja siemenet, kuutioi meloni. Puolita ananaskirsikat. Kuori ja viipaloi appelsiini. Kuori pähkinät.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
    1 ruukku viinisuolaheinää
    400 g(pala) hunajamelonia
    100 g(1 rs) ananaskirsikoita
    1 kplappelsiini
    150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
  2. 2

    Asettele salaatin ainekset vadille.

  3. 3

    Valmista vinegretti. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (½ dl). Kuori ja viipaloi puolikas salaattiin. Sekoita vinegretin ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklomena- tai valkoviinietikkaa
    2 tljuoksevaa hunajaa
    ripaus suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku viinisuolaheinää, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.2.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä