Keväinen vihersalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keväinen vihersalaatti saa piristystä satokauden parhaista hedelmistä. Makea meloni ja kirpeän raikas viinisuolaheinä ovat oiva makupari. Salaatti viimeistellään suolaisilla pistaasipähkinöillä ja appelsiinivinegretillä.
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 1 | ruukku viinisuolaheinää |
| 400 g | (pala) hunajamelonia |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 1 kpl | appelsiini |
| 150 g | (1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä |
| Appelsiinivinegretti | |
|---|---|
| 1 kpl | appelsiini |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | omena- tai valkoviinietikkaa |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaatti ja viinisuolaheinä. Huuhtele meloni. Kuori ja huuhtele ananaskirsikat. Poista melonista kuori ja siemenet, kuutioi meloni. Puolita ananaskirsikat. Kuori ja viipaloi appelsiini. Kuori pähkinät.
- 2.
Asettele salaatin ainekset vadille.
- 3.
Valmista vinegretti. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (½ dl). Kuori ja viipaloi puolikas salaattiin. Sekoita vinegretin ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.
Keväinen vihersalaatti saa piristystä satokauden parhaista hedelmistä. Makea meloni ja kirpeän raikas viinisuolaheinä ovat oiva makupari. Salaatti viimeistellään suolaisilla pistaasipähkinöillä ja appelsiinivinegretillä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 1 | ruukku viinisuolaheinää |
| 400 g | (pala) hunajamelonia |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 1 kpl | appelsiini |
| 150 g | (1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä |
Appelsiinivinegretti | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | omena- tai valkoviinietikkaa |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaatti ja viinisuolaheinä. Huuhtele meloni. Kuori ja huuhtele ananaskirsikat. Poista melonista kuori ja siemenet, kuutioi meloni. Puolita ananaskirsikat. Kuori ja viipaloi appelsiini. Kuori pähkinät.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) salaattisekoitusta 1 ruukku viinisuolaheinää 400 g (pala) hunajamelonia 100 g (1 rs) ananaskirsikoita 1 kpl appelsiini 150 g (1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä - 2
Asettele salaatin ainekset vadille.
- 3
Valmista vinegretti. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (½ dl). Kuori ja viipaloi puolikas salaattiin. Sekoita vinegretin ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa 2 tl juoksevaa hunajaa ripaus suolaa
Ravintosisältö
246
Energiaa kcal
1030
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
14,2 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
246
Energiaa kcal
1030
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
14,2 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku viinisuolaheinää, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























