Lämmin uunijuuressalaatti
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhdistä paahdettu tofu rapean salaatin ja lämpimien uunijuuresten kanssa ruokaisaksi peltisalaatiksi. Yhdellä uunipellillä syntyvän salaatin voi haarukoida vaikka suoraan pelliltä!
| 800 g | (1 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 300 g | juuripersiljaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | yrttimaustetta |
| 400 g | tofua |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 4 rkl | kurpitsansiemeniä |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | viinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | sokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kurpitsa tai kuori halutessasi. Paloittele kurpitsa. Kuori ja paloittele muut kasvikset. Laita leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Kypsennä noin 30 minuuttia.
- 2.
Kuutioi tofut ja painele niistä ylimääräinen neste pois talouspaperilla. Lisää kuutiot kasvisten joukkoon ja paista noin 5 minuuttia.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike, salaattisekoitus ja siemenet uunikasvisten joukkoon.
Yhdistä paahdettu tofu rapean salaatin ja lämpimien uunijuuresten kanssa ruokaisaksi peltisalaatiksi. Yhdellä uunipellillä syntyvän salaatin voi haarukoida vaikka suoraan pelliltä!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 300 g | juuripersiljaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | yrttimaustetta |
| 400 g | tofua |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 4 rkl | kurpitsansiemeniä |
Kastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | viinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | sokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kurpitsa tai kuori halutessasi. Paloittele kurpitsa. Kuori ja paloittele muut kasvikset. Laita leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Kypsennä noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g (1 kpl) myskikurpitsaa 2 kpl porkkanaa 300 g juuripersiljaa 2 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl yrttimaustetta - 2
Kuutioi tofut ja painele niistä ylimääräinen neste pois talouspaperilla. Lisää kuutiot kasvisten joukkoon ja paista noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g tofua - 3
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike, salaattisekoitus ja siemenet uunikasvisten joukkoon.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) salaattisekoitusta 4 rkl kurpitsansiemeniä 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/4 tl sokeria 1 tl sinappia 3 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1 rkl viinietikkaa 1 kpl valkosipulinkynsi
Vinkki: Kokeile salaattiin myös ruusukaalia.
Ravintosisältö
328
Energiaa kcal
1372
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
328
Energiaa kcal
1372
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























