Lämmin uunijuuressalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Yhdistä paahdettu tofu rapean salaatin ja lämpimien uunijuuresten kanssa ruokaisaksi peltisalaatiksi. Yhdellä uunipellillä syntyvän salaatin voi haarukoida vaikka suoraan pelliltä!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1 kpl) myskikurpitsaa
2 kplporkkanaa
300 gjuuripersiljaa
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 tlyrttimaustetta
400 gtofua
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
4 rklkurpitsansiemeniä

Kastike

1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklrypsiöljyä
1 rklviinietikkaa
1 tlsinappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/4 tlsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kurpitsa tai kuori halutessasi. Paloittele kurpitsa. Kuori ja paloittele muut kasvikset. Laita leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Kypsennä noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 g(1 kpl) myskikurpitsaa
    2 kplporkkanaa
    300 gjuuripersiljaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlyrttimaustetta
  2. 2

    Kuutioi tofut ja painele niistä ylimääräinen neste pois talouspaperilla. Lisää kuutiot kasvisten joukkoon ja paista noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gtofua
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike, salaattisekoitus ja siemenet uunikasvisten joukkoon.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
    4 rklkurpitsansiemeniä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsokeria
    1 tlsinappia
    3 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 rklviinietikkaa
    1 kplvalkosipulinkynsi

Vinkki: Kokeile salaattiin myös ruusukaalia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä