Lämmin uunijuuressalaatti | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin uunijuuressalaatti

Lämmin uunijuuressalaatti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yhdistä paahdetut Kaurapalat rapean salaatin ja lämpimien uunijuuresten kanssa ruokaisaksi peltisalaatiksi. Yhdellä uunipellillä syntyvän salaatin voi haarukoida vaikka suoraan pelliltä!

Ainekset

1 kg
kasviksia (esim. 1 myskikurpitsa, 2 porkkanaa, 1 juuripersilja, 1 sipuli)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
valkosipulista yrttimaustetta
360 g
(2 pkt) Kaurapalaa (Yosa)
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
kurpitsansiemeniä

kastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
sinappia
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/3 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kurpitsa tai kuori halutessasi. Paloittele kurpitsa. Kuori ja paloittele muut kasvikset. Laita leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Kypsennä noin 30 minuuttia.

1 kg
kasviksia (esim. 1 myskikurpitsa, 2 porkkanaa, 1 juuripersilja, 1 sipuli)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
valkosipulista yrttimaustetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Kuutioi Kaurapalat. Lisää ne kasvisten joukkoon ja paista noin 5 minuuttia.

360 g
(2 pkt) Kaurapalaa (Yosa)
3

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike, salaattisekoitus ja siemenet uunikasvisten joukkoon.

180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
kurpitsansiemeniä
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/3 tl
sokeria
1 tl
sinappia
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1 rkl
viinietikkaa
1 kpl
valkosipulinkynsi

Vinkki: Kokeile salaattiin myös ruusukaalia.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 1.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

834

199

17,3 g

1,0 g

6,3 g

5,0 g

5,5 g

2,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

360 g (2 pkt) Kaurapalaa (Yosa),

4 rkl kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli