Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-makaronisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Makaronisalaatti on helppo klassikko ja sukua italiansalaatille. Tarjoa ruokaisaa salaattia lounaana tai pikkusuolaisena iltapalana. Voit käyttää salaattiin myös tähteeksi jäänyttä keitettyä pastaa!

Ainekset

175 g
(1/2 ps) Kotimaista-makaroneja
350 g
Kotimaista-palvikinkkua
175 g
(1/2 prk) Kotimaista-maustekurkkuviipaleita
250 g
(1 rs) Kotimaista-minitomaatteja
1 kpl
ruukku basilikaa

Kastike

200 g
(1 prk) Kotimaista-kevytkermaviiliä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 rkl
sinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä makaroneja 10 minuuttia. Jäähdytä ne siivilässä kylmän veden alla.

175 g
(1/2 ps) Kotimaista-makaroneja
2

Kuutioi kinkku. Hienonna kurkut. Huuhtele ja pilko tomaatit. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

350 g
Kotimaista-palvikinkkua
175 g
(1/2 prk) Kotimaista-maustekurkkuviipaleita
250 g
(1 rs) Kotimaista-minitomaatteja
1 kpl
ruukku basilikaa
3

Sekoita kastikkeen ainekset kermaviilipurkissa ja lisää kastike salaattiin.

1 rkl
sinappia
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
200 g
(1 prk) Kotimaista-kevytkermaviiliä

Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma tuotesarja, josta löydät suomalaisia elintarvikkeita edulliseen hintaan. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- tai Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.4.2024
|
Muokattu: 12.9.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

197

823

3,7 g

1,3 g

24,5 g

4,7 g

2,2 g

14,8 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli