Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-sipulisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yhdistä mehukkaat, makeat appelsiinit ja kipakka sipuli kauniiksi salaatiksi, joka on sellaisenaan kevyt alkuruoka ja sopii myös pääruoan raikkaaksi lisukkeeksi.

Ainekset

4 kpl
appelsiinia
1 kpl
sipuli
10 kpl
oliivia
1/2 kpl
ruukkua minttua

Kastike

2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese appelsiinit, leikkaa ne kalvottomiksi ja viipaloi hedelmät noin puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna minttu.

4 kpl
appelsiinia
1 kpl
sipuli
1/2 kpl
ruukkua minttua
2

Asettele appelsiinit, sipulirenkaat, minttu ja oliivit tarjoilulautaselle.

10 kpl
oliivia
3

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Valuta kastike salaatille tai tarjoa se erikseen.

2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Katri Schröder
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 26.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

316

1323

26,3 g

3,5 g

14,0 g

14,0 g

7,5 g

2,0 g

5,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli