Appelsiini-sipulisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Yhdistä mehukkaat, makeat appelsiinit ja kipakka sipuli kauniiksi salaatiksi, joka on sellaisenaan kevyt alkuruoka ja sopii myös pääruoan raikkaaksi lisukkeeksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplappelsiinia
1 kplsipuli
10 kploliivia
1/2 kplruukkua minttua

Kastike

2 rkloliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese appelsiinit, leikkaa ne kalvottomiksi ja viipaloi hedelmät noin puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna minttu.

    MääräAinesosa
    4 kplappelsiinia
    1 kplsipuli
    1/2 kplruukkua minttua
  2. 2

    Asettele appelsiinit, sipulirenkaat, minttu ja oliivit tarjoilulautaselle.

    MääräAinesosa
    10 kploliivia
  3. 3

    Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Valuta kastike salaatille tai tarjoa se erikseen.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Katri Schröder
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä