Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-laatikko

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo texmex-laatikko valmistuu joutuisasti jauhelihasta ja valkosipuliperunoista. Koko perheelle maistuva vuokaruoka saa lisäpotkua tacomausteseoksesta.

Ainekset

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
36 g
(1 pussi) tacomausteseosta
750 g
(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
4 dl
Maitoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
kasvis- tai lihafondia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssä. Sekoita tacomausteseos jauhelihaan.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
36 g
(1 pussi) tacomausteseosta
1 rkl
rypsiöljyä
2

Laita valkosipuliperunat uunivuokaan. Sekoita joukkoon jauheliha. Sekoita maito, kerma ja fondi. Kaada neste peruna-jauhelihaseoksen päälle.

750 g
(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
4 dl
Maitoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
kasvis- tai lihafondia
3

Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Vinkki: Tee laatikon seuraksi helppo salsa pilkotusta kurkusta, korianterista ja chilistä. Lisää mausteeksi ripaus suolaa ja limenmehua.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

418

1750

16,8 g

4,5 g

38,8 g

6,5 g

2,5 g

26,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

36 g (1 pussi) tacomausteseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli