Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
Ruskista sillä aikaa hunajaiset kasvisuikaleet öljyssä pannulla.
Lisää nuudelit, nuudelipussien mausteet ja kasvisuikaleet kattilaan. Anna keiton kiehahtaa ja nuudeleiden pehmentyä. Purista limen mehu keittoon ja sekoita.
Vinkki: Voit käyttää hunajaisten kasvisuikaleiden sijaan tofua, broilerisuikaleita tai katkarapuja. Lisää katkaravut jäisinä keittoon ja kuumenna kiehuvaksi.
Vinkki: Kata pöytään keittolusikan lisäksi syömäpuikot tai haarukka. Näin liukkaiden riisinuudeleiden syöminen on helpompaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
285
1192
7,0 g
0,5 g
31,3 g
2,8 g
3,5 g
21,3 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 cm inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli