Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Supernopea särkipasta kymmenessä minuutissa

Lounas kotitoimistolla - näin etätyöpäivien ateriat valmistuvat helpoiten

Kun työt tai koulu hoidetaan kotoa käsin, on mietittävä illallisten lisäksi myös lounaat. Hyödynnä nämä toimivat vinkit etäpäivien lounaisiin, ravitsevia välipaloja unohtamatta.

Etätyöpäivän ja koulupäivän kotona tekee helpommaksi, jos lounas valmistuu hyvin vähällä vaivalla, joko nopeasti tai niin, että se on valmiina jo edelliseltä päivältä. Helppojen ruokien tekoon voi osallistaa myös perheen nuoria.

Kokosimme liudan vinkkejä nopeisiin resepteihin, uuniruokiin, puolivalmisteiden hyödyntämiseen, välipaloihin ja ruokiin, joihin tarvitaan vain muutama aines.

Tee nopeasti valmistuvia ruokia

Työpäivän aikana nopeasti valmistuvat ateriat ovat valttia. Hyvä tapa jouduttaa ruoanlaittoa on myös tehdä esivalmisteluita jo edellisenä päivänä, esimerkiksi pilkkoa kasviksia muutaman päivän tarpeisiin.

Kokkaa riittoisia ja helppoja uuniruokia

Vaivattomin ruoka ei aina ole se, joka valmistuu nopeiten. Monet uuniruoat on helppo valmistaa ja niistä riittää useammalle päivälle. Näin lounaskin on jääkaapissa lämmitystä vaille valmiina.

Hyödynnä valmisruokia

Ruoanlaittoa jouduttaa puolivalmisteiden ja valmisruokien hyödyntäminen. Pakasteet ja säilykkeet säilyvät pitkään ja niistä on paljon iloa, kun haluaa valmistaa vaivatta monipuolista ruokaa.

Valmista virkistäviä välipaloja

Välipalalojen avulla energiataso pysyy tasaisena pitkänkin iltapäivän aikana. Mainioita välipaloja ovat esimerkiksi smoothiet, tuorepuurot, rahkat, jogurtit ja myslit, leivät ja banaaniletut.

Onnistu vain muutamalla aineksella

Aina ei tarvita pitkää ainesosalistaa, vaan joskus ruoka tai välipala valmistuu muutamasta helposta aineksesta.