Glögisilli
30 min
6 Annosta
Glögi maustaa sillin ihanan jouluiseksi. Glögillä maustetun sillin makuun vaikuttaa se, millaisen glögin valitset liemeen. Jos käytät glögitiivistettä, laimenna se juoman vahvuiseksi ennen liemen keittämistä.
Ainekset
Valmistus
1
Aloita kiehauttamalla mausteliemen ainekset. Anna jäähtyä.
2 dl
glögijuomaa
1 dl
Sokeria
3 rkl
Punaviinietikkaa
2
Huuhtele, kuivaa ja paloittele sillifileet. Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja viipaloi punasipuli.
180 g
(1 pkt) kevyesti suolattua sillifileetä
100 g
(1 kpl) porkkanaa
1 kpl
Punasipuli
3
Lado sillipaloja, porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja rosmariinitupsuja kerroksittain lasipurkkiin. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama päivä.
1 kpl
rosmariininoksa
Lisää aiheesta
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 20.10.2009
|Muokattu: 26.10.2022
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
150
629
3,3 g
0,8 g
25,0 g
24,7 g
0,7 g
3,8 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl rosmariininoksa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli