Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaa-kinuskijouluhalko

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Näyttävä ja herkullinen jouluhalko hurmaa joulun jälkiruokapöydässä! Tämän helpon gluteenittoman herkun salaisuus on suussasulava valkosuklaa-kinuskitäyte.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kinuski

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 tl
voita

Valkosuklaatäyte

70 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

Lisäksi

2 rkl
tomusokeria leivinpaperille
30 g
valkosuklaata koristeluun
(pakastepuolukoita)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Siivilöi tomusokeri puhtaan leivinpaperin päälle. Kumoa kypsä pohja tomusokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Anna jäähtyä.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
tomusokeria leivinpaperille
2

Valmista kinuski. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Keitä 5–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Sekoita voi kastikkeeseen. Anna kinuskin jäähtyä.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 tl
voita
3

Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja vatkaa hieman jäähtynyt valkosuklaa vaahtoon.

70 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
4

Levitä valkosuklaatäyte jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Valuta noin ⅔ kinuskista raidoiksi valkosuklaatäytteen päälle. Säästä loput kinuskista koristeluun. Kääri levy tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla ja jätä saumapuoli alle.

5

Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Raidoita halko suklaalla ja lopulla kinuskilla. Koristele halutessasi jäisillä puolukoilla.

30 g
valkosuklaata koristeluun
(pakastepuolukoita)

Vinkki: Jätä pohjasta irrotettu leivinpaperi jäähtymisen ajaksi pohjan päälle ja peitä vielä puhtaalla leivinliinalla. Näin pojasta ei haihdu kosteutta eikä se murene käärittäessä.

Vinkki: Voit käyttää itsetehdyn kinuskikastikkeen tilalla myös valmista gluteenitonta kinuskikastiketta (2 dl).

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 30.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

372

1555

21,6 g

13,2 g

39,7 g

34,1 g

0,7 g

4,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(pakastepuolukoita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli