Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteissa uunissa 8−10 minuuttia.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi kääretorttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Vinkki: Hieman kevyemmän version saat vaihtamalla voikreemin kermavaahtoon ja banaaniviipaleisiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
186
777
9,2 g
5,1 g
22,0 g
17,7 g
0,6 g
3,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli