Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteissa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Anna hetki jäähtyä ja irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Notkista päärynävalmiste haarukalla ja levitä se torttulevylle. Levitä päälle kreemi. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille, jätä saumakohta alaspäin. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa.
Vinkki: Koristele torttu halutessasi purkillisella kreemiä sekä Vihreät kuulat -marmeladimakeisilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
819
7,0 g
2,6 g
25,4 g
21,2 g
0,3 g
7,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli