Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Airfryer-arancinit porkkanalaatikosta

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Pyöräytä porkkanalaatikon jämät meheviksi arancini-pyöryköiksi. Italialainen hävikkiherkku syntyy risoton sijaan porkkanalaatikosta.

Ainekset

4 dl
(noin 4 dl) porkkanalaatikkoa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
125 g
(1 ps) mozzarellajuustoa

Pinnalle

1 kpl
kananmuna
1 dl
korppujauhoja
2 rkl
rypsiöljyä

Lisäksi

airfryer-paperivuoka tai leivinpaperia
1 dl
parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kulhossa porkkanalaatikko, parmesaani ja pippuri. Valuta mozzarella ja leikkaa 10 palaan. Pyörittele taikinasta 10 palloa. Paina kunkin keskelle sormella kuoppa ja pane kuoppaan pala mozzarellaa. Peitä taikinalla ja pyörittele palloksi.

4 dl
(noin 4 dl) porkkanalaatikkoa
1 dl
parmesaaniraastetta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
125 g
(1 ps) mozzarellajuustoa
2

Riko muna lautaselle, mittaa korppujauhot toiselle. Kieritä pallot munassa ja sitten jauhoissa. Kastele kädet öljyssä ja kostuta pallot kevyesti öljyisillä käsillä pyöritellen.

1 kpl
kananmuna
1 dl
korppujauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
3

Nosta airfryer-paperi paistokoriin tai vuoraa kori leivinpaperilla. Aseta arancinit paperille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi oluen tai kuplajuoman kanssa.

airfryer-paperivuoka tai leivinpaperia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.10.2024
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

139

580

6,6 g

2,3 g

13,5 g

2,2 g

0,5 g

5,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

airfryer-paperivuoka tai leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli