Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse levyt hieman ohuemmiksi. Päällystä puolet levyistä hasselpähkinä-kaakaolevitteellä ja paina loput taikinalevyt niiden päälle.
Laita pieni kulho keskelle täytettyä taikinalevyä. Tee veitsellä viillot levyn kulmista kulhon reunaan. Leikkaa taikinalevyn pitkät sivut irti kulhon reunaa myöten niin, että levystä tulee rusetin muotoinen.
Leikkaa kolme viiltoa kulhon reunasta kumpaankin päätyyn ja kierrä pitkät suikaleet hämähäkin jaloiksi. Nosta kulho pois ja voitele hämähäkin pinta kaurajuomalla. Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.
Tee jäähtyneelle hämähäkille silmät pienistä nokareista kaakaolevitettä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
5
19
0,2 g
—
0,8 g
0,2 g
—
0,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 kpl (1 kg) lehti- tai torttutaikinalevyjä,
2,5 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli