Hän ei ollut erityisen hauska lapsi.
Helposti ajatellaan, että pelleksi synnytään tai että pelle osaa jo luonnostaan hauskuuttaa muita. Amerikkalainen klovni Michelle Musser, 31, oli kuitenkin ihan tavallinen nuori tyttö, joka yhtenä päivänä päätti kasvaa klovniksi.
"Opiskelin yliopistossa, mutta olin tyytymätön elämääni. Eräänä päivänä asuinkaupunkiini Chicagoon saapui sirkus. Kaipasin jotain hauskaa, joten soitin sirkuksen johtajalle ja kysyin, pääsisinkö pelleksi."
Sirkuksen johtaja haukkui Musserin puhelimessa. "Luuletko olevasi hauska?" hän kysyi. Vaikka Musser tiesi, ettei osannut paljoakaan saati että olisi ollut erityisen hauska, hän halusi sirkukseen. Hän tahtoi tehdä työtä, jossa voisi antaa jotain myös muille.
Sirkuksen johtaja antoi periksi ja päästi Musserin näyttämään taitojaan. Musser osallistui ensin yhteen koe-esiintymiseen ja tämän jälkeen vielä kahteen muuhun. Kolmannen jälkeen tärppäsi.
"Kaikkien yllätykseksi sain kutsun pakata tavarani ja lähteä kolmen päivän päästä sirkuksen mukaan kiertämään Amerikkaa."
Yliopisto-opinnot jäivät, elämä pellenä alkoi.
Pelleily toi Suomeen
Musser alkoi esiintyä amerikkalaisessa Ringling Bros and Barnum & Bailey -sirkuksessa miespelle Nathan Holguinin kanssa. He muodostivat yhdessä Judy and Punch -käsinukkeparin, jossa kummallakin oli oma roolinsa. Holguin oli hömelö pelle ja Musser koppava, pomomainen klovni. Kaksikko esiintyi yhdessä kahdeksan vuotta.
"Meistä tuli kuin aviopari, mutta lopulta tajusin, että kehittyäkseni minun oli jatkettava yksin."
Musser heitti silloisen pelleroolinsa romukoppaan ja alkoi tehdä pehmeämpää komiikkaa. Samoihin aikoihin hän sai pomoltaan yllättävän pyynnön: "Lähtisitkö Suomeen?"
Sirkus Finlandian johtaja Carl Jernström jr. oli kuullut Musserista ja halusi palkata tämän töihin.
"Sanon jostain syystä kaikkeen aina kyllä ja jännitän vasta myöhemmin."
Musser pakkasi taas matkalaukkunsa, hyvästeli poikaystävänsä ja tärisi kauhusta.
"Vapisin kauttaaltani. En ollut aiemmin käynyt Euroopassa. Silti olin valmis lähtemään uuteen seikkailuun."
Musser joutui lyhyessä ajassa opettelemaan kaiken ihan alusta. Hän loi itselleen uuden pelleroolin sekä ohjelmanumeron. Hän joutui myös arvaamaan, mikä suomalaisia naurattaa.
"Amerikassa kaikki nauravat heti, kun pelle vain astuu esiin. Suomessa jouduin tekemään enemmän töitä, jotta sain ihmiset avautumaan ja nauramaan."
"Amerikassa kaikki nauravat heti, kun pelle vain astuu esiin."