Riko kananmunat kulhoon, lisää sokerit. Vatkaa munia ja sokeria käsivispilällä hetken ajan. Sekoita maito ja jogurtti muna-sokeriseokseen.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet taikinaan parissa erässä. Lisää lopuksi joukkoon rasva.
Kuumenna lettupannu, laita syvennyksiin hieman rasvaa. Nosta taikinaa pannun syvennyksiin maltillisesti, sillä taikina kohoaa reippaasti. Kun pannukakkujen pinnalle on muodostunut kuplia, käännä pannukakut ja paista vaaleanruskeiksi myös toiselta puolelta.
Tarjoa vaahterasiirapin ja pensasmustikoiden kanssa.
Vinkki: Yritä kääntää pannukakku ennen kuin pinnassa on runsaasti kuplia, vaikka löysähkön letun kääntäminen onkin hieman haastavaa. Letun rakenne jää tällöin ilmavammaksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
92
386
2,0 g
0,7 g
14,6 g
3,5 g
0,7 g
3,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
juoksevaa margariinia tai voisulaa,
vaahterasiirappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli