Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jogurtti vaahtoon.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sitruunan mehu. Yhdistä jauhot, unikonsiemenet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos, mehu (2 rkl) ja kuori (1 rkl) taikinaan (säästä loppu mehu kuorrutukseen). Kaada taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuivaa siemenet talouspaperin päällä. Sekoita kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku granaattiomenansiemenillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
388
1626
24,3 g
15,3 g
36,1 g
23,8 g
1,3 g
5,6 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai leivontamargariinia voiteluun,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli