Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen sitruunakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Täydellisen mehevä sitruunakakku ihastuttaa raikkaudellaan. Unikonsiemenet ja jogurtti antavat kakulle herkullisen rakenteen. Pintaa koristavat mascarponevaahto ja granaattiomenansiemenet tekevät kakusta juhlavan.

Ainekset

200 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
paksua maustamatonta jogurttia
1 kpl
sitruuna (luomu)
3 dl
vehnäjauhoa
2 rkl
unikonsiemeniä
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunanmehua

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia voiteluun
korppujauhoja
1 kpl
granaattiomena

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

voita tai leivontamargariinia voiteluun
korppujauhoja
2

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jogurtti vaahtoon.

200 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
paksua maustamatonta jogurttia
3

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sitruunan mehu. Yhdistä jauhot, unikonsiemenet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos, mehu (2 rkl) ja kuori (1 rkl) taikinaan (säästä loppu mehu kuorrutukseen). Kaada taikina vuokaan.

1 kpl
sitruuna (luomu)
3 dl
vehnäjauhoa
2 rkl
unikonsiemeniä
2 tl
leivinjauhetta
4

Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

5

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuivaa siemenet talouspaperin päällä. Sekoita kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku granaattiomenansiemenillä.

1 kpl
granaattiomena
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunanmehua
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

388

1626

24,3 g

15,3 g

36,1 g

23,8 g

1,3 g

5,6 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai leivontamargariinia voiteluun,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli