Gluteeniton taatelikakku
Ainekset
Lisäksi
Pinnalle
Valmistus
Murenna taatelit kattilaan (vetoisuus 3 l). Lisää kahvi, sokerit ja piparkakkumauste. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja sekoita taateliseokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Voitele ja jauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Sekoita munat yksitellen taateliseokseen. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita ne taateliseokseen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla.
Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
306
1283
16,6 g
9,6 g
33,1 g
20,7 g
2,1 g
5,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl piparkakkumaustetta,
voita tai leivontamargariinia,
gluteenitonta jauhoseosta,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli