Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lanttulaatikko soseesta

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tee perinteinen lanttulaatikko soseesta. Vanhanajan kermainen lanttulaatikko makeutetaan siirapilla ja maustetaan ihanimmilla joulumausteilla.

Ainekset

1 kg
lanttusosetta (pakaste)
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Kuohu- tai kevytkermaa
1/2 dl
Siirappia
3 rkl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
inkivääriä
1/4 tl
Valkopippuria
ripaus muskottia

Lisäksi

2 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
Korppujauhoja
2 tl
Siirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata lanttusose. Sekoita muna, kerma, siirappi, korppujauhot ja mausteet lanttusoseeseen.

1 kg
lanttusosetta (pakaste)
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Kuohu- tai kevytkermaa
1/2 dl
Siirappia
3 rkl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
inkivääriä
1/4 tl
Valkopippuria
ripaus muskottia
2

Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kuvioi pinta ja ripota sille korppujauhoja. Tiputtele rasva nokareina päälle ja valuta pinnalle siirappia.

2 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
Korppujauhoja
2 tl
Siirappia
3

Paista lanttulaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1–1 ½ tuntia.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 12.1.2005
|
Muokattu: 19.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

181

759

10,3 g

3,3 g

17,8 g

13,5 g

2,4 g

3,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl inkivääriä,

ripaus muskottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli