Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-piparkakkumousse

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Joulun paras jälkiruoka tehdään helposti kanelisesta omenahillokkeesta, piparimurusta ja samettisesta mascarponemoussesta. Voit keittää omena­hillokkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.

Ainekset

100 g
(14 kpl) piparkakkuja (Kotimaista)

Omenahilloke

400 g
(2-3) omenaa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vettä
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
kanelia

Mascarponemousse

250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säästä 6 piparia koristeeksi. Rouhi tai murskaa loput.

100 g
(14 kpl) piparkakkuja (Kotimaista)
2

Huuhtele ja kuori omenat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita hillokkeen ainekset kanelia lukuun ottamatta pieneen kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät. Mausta hilloke kanelilla, kaada kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (kylmässä vesihauteessa). Viilennä jääkaapissa.

400 g
(2-3) omenaa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vettä
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
kanelia
3

Vaahdota mascarpone ja kerma yhtä aikaa kulhossa. Mausta sokerilla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.

250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaniljasokeria
4

Annostele hilloketta, moussea ja piparimurua kerroksittain esimerkiksi kahvikuppeihin tai laseihin. Koristele piparkakuilla.

Vinkki: Saat jälkiruoasta gluteenittoman vaihtamalla piparkakut gluteenittomiin.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 18.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

426

1786

31,5 g

20,5 g

30,7 g

25,3 g

1,8 g

4,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli