Säästä 6 piparia koristeeksi. Rouhi tai murskaa loput.
Huuhtele ja kuori omenat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita hillokkeen ainekset kanelia lukuun ottamatta pieneen kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät. Mausta hilloke kanelilla, kaada kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (kylmässä vesihauteessa). Viilennä jääkaapissa.
Vaahdota mascarpone ja kerma yhtä aikaa kulhossa. Mausta sokerilla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.
Annostele hilloketta, moussea ja piparimurua kerroksittain esimerkiksi kahvikuppeihin tai laseihin. Koristele piparkakuilla.
Vinkki: Saat jälkiruoasta gluteenittoman vaihtamalla piparkakut gluteenittomiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
426
1786
31,5 g
20,5 g
30,7 g
25,3 g
1,8 g
4,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli